Nika Tošić je ljubav prema fudbalu razvila zahvaljujući svom ocu, Dušku Tošiću, koji je bio istaknuti srpski reprezentativac i igrao u mnogim prestižnim klubovima širom sveta, od Nemačke, preko Kine, do Turske. Duško je svojim talentom i predanošću postao uzor mnogima, uključujući i svoju ćerku Niku.

Nika je počela da trenira ženski fudbal kada je imala samo nekoliko godina. Njena strast prema ovom sportu je bila očigledna od samog početka. U jednom od intervjua koje je dala, Nika je otkrila da su joj najveći uzori u životu upravo njen tata Duško i legendarni fudbaler Ronaldo. Ova dva sportista su joj služila kao inspiracija i motivacija u njenom sportskom putu.

Na početku, pop diva Jelena Karleuša, Nikina majka, nije bila potpuno zadovoljna što se njena ćerka opredelila za tako grub i fizički zahtevan sport kao što je fudbal. Međutim, Jelena je, pored Duška, uvek bila najveća podrška svojoj ćerki, bodreći je na svakom koraku. Iako se za fudbal često vezuju stereotipi da je to sport za muškobanjaste devojčice, Nika Tošić je sušta suprotnost tome. Ova mlada lepotica se najbolje zabavlja na fudbalskom terenu i na tribinama fudbalskih stadiona, kako je sama priznala.

  • Sa početkom Evropskog prvenstva u fudbalu, Duško Tošić nije mogao da propusti priliku da svoju ćerku odvede na prvu utakmicu koju je odigrala reprezentacija Srbije. Ponosni tata je na svom Instagram profilu objavio snimak sa tribina, na kojem se jasno vidi da mu društvo pravi njegova ćerka Nika. Jelenina i Duškova mezimica je, kao prava strastvena navijačica, bodrila fudbalere Srbije u dresu nacionalnog tima.

Nika Tošić je svojim trudom, radom i talentom pokazala da ljubav prema fudbalu može da bude snažna i duboka, bez obzira na stereotipe. Ona je primer kako podrška porodice i lična strast mogu da vode do uspeha i zadovoljstva u bilo kom sportu. Nika nastavlja da inspiriše mnoge devojčice koje sanjaju o fudbalskoj karijeri, dok uživa u svakom trenutku provedenom na terenu i tribinama.

BONUS TEKST

U današnjem svetu brzog tempa života, često zaboravljamo koliko je važno da brinemo o svom mentalnom i fizičkom zdravlju. Zato vam donosim savet koji može značajno poboljšati vašu svakodnevicu: praktikujte mindfulness, odnosno svesnost.

Mindfulness je praksa koja podrazumeva prisutnost u sadašnjem trenutku, svesno doživljavanje svakog trenutka bez prosuđivanja. Ova tehnika može pomoći u smanjenju stresa, anksioznosti i depresije, kao i u poboljšanju fokusa i produktivnosti.

Evo kako možete početi:

Odvojite vreme za sebe: Svakodnevno pronađite makar deset minuta kada ćete se posvetiti samo sebi. Sedite u tišini, zatvorite oči i usmerite pažnju na svoje disanje. Pokušajte da osetite svaki udah i izdah.

Praktikujte svesno disanje: Kada god osetite napetost ili stres, zastanite na trenutak i fokusirajte se na svoje disanje. Udahnite polako na nos, zadržite dah nekoliko sekundi, a zatim polako izdahnite na usta. Ova jednostavna tehnika može vas odmah smiriti.

Budite prisutni u trenutku: Kada obavljate svakodnevne aktivnosti poput jela, hodanja ili pranja sudova, pokušajte da budete potpuno prisutni. Obratite pažnju na svaki pokret, miris, ukus ili zvuk. Ova praksa može pomoći da budete više u skladu sa sobom i okolinom.

Prihvatite svoje misli i osećanja: Nemojte se boriti protiv negativnih misli i osećanja. Umesto toga, prihvatite ih kao deo trenutnog iskustva i pustite da prođu. Ova praksa može vam pomoći da se oslobodite stresa i napetosti.

Praktikovanje mindfulnessa može doneti mnoge koristi vašem životu, ali kao i svaka veština, zahteva vreme i posvećenost. Budite strpljivi sa sobom i uživajte u procesu postizanja unutrašnjeg mira i ravnoteže.