Borisav Bora Đorđević, poznatiji kao Bora Čorba, je legendarni srpski rok muzičar i pesnik čiji hitovi privlače kako stariju, tako i mlađu publiku. Nedavno je zabrinuo fanove zbog svog zdravstvenog stanja i otkazivanja koncerata, ali sada ističe da uživa u društvu svoje supruge i radi na novim pesmama. Mnogi ne znaju da su neke poznate javne ličnosti u srodstvu sa njim.

Bora je tokom 1970-ih bio član brojnih pop i rok grupa iz Čačka i Beograda, kao što su Zajedno, Suncokret i Rani mraz, gde je svirao sa Đorđem Balaševićem. Godine 1978. osnovao je kultni bend “Riblja čorba”. Bora je završio V beogradsku gimnaziju i upisao Pravni fakultet, ali je ubrzo shvatio da pravna profesija nije za njega. Pokušao je da upiše glumu na Fakultetu dramskih umetnosti (FDU), ali je završio na pozorišnoj organizaciji, gde je ostao apsolvent.

Grupa “Riblja čorba” brzo je postala popularna, ali su Borini provokativni stihovi i alkoholizam učinili da postane jedan od najkontroverznijih muzičara u Jugoslaviji. Bora uspešno krije svoj privatni život, ali je poznata pevačica Bilja Krstić otkrila da su njih dvoje rođaci.

Bilja i Bora su zajedno radili u grupi “Suncokret” od 1975. godine, a snimili su i nekoliko dueta, uključujući pesmu “Mobilni” iz 2004. godine. Bilja Krstić je završila muzičko obrazovanje u Beogradu i izdala tri solo albuma pop orijentacije pre nego što se posvetila prikupljanju autentične izvorne muzike.

Borin dalji rođak je i Peca Popović, novinar i publicista. Bora danas uživa u braku sa Dubravkom, koja je 28 godina mlađa od njega, i nedavno je uradio tetovažu posvećenu njoj. Njihova ljubavna priča počela je u Mariboru na katolički Božić, a Bora je ubrzo shvatio da pored nje može živeti i disati. To je potvrdio u emisiji Mire Adanje Polak, gde je govorio o svom srećnom životu sa Dubravkom.

BONUS TEKST

Borisav “Bora” Đorđević, poznat kao Bora Čorba, rođen je 1. novembra 1952. godine u Čačku, Srbija. Svoju strast prema muzici otkrio je još u mladosti, što ga je odvelo na put koji će ga učiniti jednim od najpoznatijih rok muzičara na Balkanu. Bora je upisao V beogradsku gimnaziju, a kasnije Pravni fakultet u Beogradu. Međutim, ubrzo je shvatio da pravo nije za njega. Pokušao je da upiše Fakultet dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu na smeru gluma, ali nije uspeo, pa je upisao pozorišnu organizaciju, gde je ostao apsolvent.

Bora Đorđević je poznat po tome što svoj privatni život drži daleko od očiju javnosti. Ipak, poznato je da je njegova supruga Dubravka, koja je 28 godina mlađa od njega. Njihova ljubavna priča započela je u Mariboru, a Bora često ističe koliko mu znači podrška koju dobija od nje. U znak velike ljubavi prema Dubravki, Bora je uradio tetovažu posvećenu njoj.

Bora Đorđević je sarađivao sa mnogim poznatim muzičarima i umetnicima. Posebno se ističe njegov rad sa Biljom Krstić, sa kojom je snimio nekoliko dueta. Bilja je u jednom intervjuu otkrila da su ona i Bora rođaci, što je dodatno pojačalo njihov blizak odnos. Dalji rođak Bore Đorđevića je i Peca Popović, poznati novinar i publicista. Ove porodične veze dodatno su obogatile Borin muzički i umetnički krug.

Iako je nedavno imao zdravstvenih problema koji su zabrinuli njegove fanove, Bora je istakao da uživa u životu sa suprugom i da aktivno radi na novim pesmama. Njegov doprinos muzici i kulturi ne može se zanemariti, a Bora Đorđević ostaje jedna od najvažnijih figura srpske i jugoslovenske rokenrol scene.