Mnoštvo pojedinaca posjeduje svoj osobni lijek za popucale kapilare, no značajan broj pojedinaca ostaje nesvjestan njegovog postojanja. . Prisutnost ispucalih kapilara ispod kože ružne je i neugodne prirode.

  • Srećom, postoji više dostupnih metoda za njihovo uklanjanje korištenjem uobičajenih kućnih sastojaka. Za rješavanje popucalih kapilara, jedna metoda uključuje korištenje mladih rajčica. Jednostavno ih narežite na male komadiće i nanesite izravno na zahvaćena područja. Ključno je koristiti nezrele rajčice, a ne potpuno zrele. Kako biste učinkovito riješili popucale kapilare, preporuča se ostaviti kriške mlade rajčice da odstoje na koži 2-3 minute. Nakon toga potrebno je nanijeti hidratantnu kremu.

Ovaj postupak treba dosljedno ponavljati u rasponu od 10 dana, što rezultira konačnim uklanjanjem popucalih kapilara. Za rješavanje popucalih kapilara, alternativni pristup uključuje korištenje jabučnog octa. Potrebno je davati jabučni ocat tri puta dnevno tijekom naredna 3-4 tjedna. Ključno je biti oprezan i izbjegavati nanošenje jabučnog octa na osjetljiva područja jer može izazvati iritaciju kože.

BONUS TEKST:

Teleangiektazije, poznate kao popucali kapilari, trajna su proširenja malih krvnih žila koje su lako vidljive na koži. Te se promjene manifestiraju kao crveni ili ljubičasti točkasti ili zvjezdasti uzorci na površini kože. pucanje-kapilara-popucalo-pucanje-kapilara Čimbenici koji pridonose razvoju ispucalih kapilara raznoliki su i raznoliki.

Žene se često susreću s problemom popucalih kapilara, koji se mogu manifestirati ispod koljena, na bedrima, pa čak i na zglobovima nogu. Lice je također osjetljivo na ispucale kapilare, uključujući obraze i područje nosa. Ovaj prevladavajući problem ispucalih kapilara predstavlja i estetske i medicinske probleme za pojedince. Pojava ispucalih kapilara može se pripisati mnoštvu čimbenika.

Loša cirkulacija i komplikacije koje proizlaze iz proširenih vena glavni su krivci za pojavu popucalih kapilara. Dugotrajno stajanje može opteretiti noge, što dovodi do njihovog stvaranja. Osim toga, izlaganje štetnim UV zrakama, poput onih tijekom opeklina od sunca, također može doprinijeti razvoju pucanja kapilara. Hormonalne promjene tijekom trudnoće ili kao posljedica uzimanja kontracepcijskih pilula mogu dodatno pogoršati njihov izgled. Koje su mogućnosti liječenja popucalih kapilara?

Za učinkovito rješavanje ispucalih kapilara ključno je dati prioritet prevenciji. To podrazumijeva izbjegavanje dugotrajnog stajanja, pretjeranog izlaganja UV zračenju ili sunčanja i drugih čimbenika koji pridonose ranije spomenutim. Kada su popucale kapilare već vidljive na tijelu, neophodno je što prije djelovati jer ta početna ili rana faza ne produljuje estetski problem.

Na taj način se može spriječiti daljnje širenje popucalih kapilara. Osim toga, postoje blagotvorne kreme, prirodni lijekovi i razni melemi za proširene vene koji mogu ubrzati rješavanje problema popucalih kapilara, nadopunjujući potrebne preventivne mjere. Međutim, uvijek je preporučljivo potražiti savjet medicinskog stručnjaka, jer njihov savjet može pružiti vrijedne uvide ako se smatra potrebnim.