U slučaju da niste sigurni kako se učinkovito nositi s nakupljanjem prljavštine i gareži na vašem štednjaku, budite uvjereni da vam na raspolaganju postoji jednostavno i ekonomično rješenje.

  • Ne samo da ovaj proizvod nadmašuje bilo koju komercijalno dostupnu alternativu u smislu snage čišćenja, nego se također može pohvaliti dodatnom pogodnošću jer je potpuno bez štetnih kemikalija, a sve je to nevjerojatno ekonomično. Najbolji dio? Vjerojatno već imate tri jednostavna sastojka potrebna za ovo snažno sredstvo za čišćenje u vlastitom domu. Tkanina izrađena od pamučnih vlakana.

Za ribanje možete koristiti staru četkicu za zube ili komad žice. Konzumacija alkoholnih pića. Jednostavno uzmite krpu i navlažite je alkoholom kako biste učinkovito očistili štednjak ili pećnicu. Za jako zaprljane površine preporuča se posipati alkohol izravno na prljavštinu, ostaviti da odstoji i zatim obrisati krpom.

  • U slučaju da mrlje ostanu vidljive, ponovno ih nanesite alkoholom i nježno ih istrljajte žicom ili četkicom za zube prije nego što ih obrišete. Korištenjem ove jednostavne tehnike svjedočit ćete neosporivim rezultatima dok vaša kuhinja blista neviđenim sjajem.

BONUS TEKST:

Prema Lovesensi, čišćenje štednjaka može biti dosadan zadatak koji često ne uspijeva vratiti izvorni sjaj od trenutka kada je prvi put kupljen. Za one koji se svakodnevno bave kuhanjem, dobro je poznato da čišćenje štednjaka postaje svakodnevna potreba. Umjesto da se oslanjate na skupe kupovne proizvode za čišćenje koji ne samo da vam iscrpljuju novčanik, već i unose kemikalije u vaš životni prostor, zašto se ne biste odlučili za prirodne alternative za čišćenje štednjaka?

Stvaranje ovih prirodnih sredstava za čišćenje je povjetarac, a mi imamo tri fantastična recepta za podijeliti s vama. Započnite tako što ćete u zdjelici pomiješati žlicu soli sa žlicom sode bikarbone. Temeljito promiješajte sastojke prije dodavanja žlice vode, nastavljajući miješati dok se ne formira kohezivna pasta. Nanesite ovu pastu na žicu ili spužvu i njome očistite ploču za kuhanje i pećnicu.

Još jedno učinkovito prirodno sredstvo za čišćenje može se napraviti od limuna i sode bikarbone. Limun je poznat po svojoj sposobnosti da se bori protiv masnoće, dok je soda bikarbona izvrsna u uklanjanju bakterija. Tako se ovaj dinamični duo pokazao kao izvrsna kombinacija za rješavanje masnih i zapuštenih površina. Jednostavno pospite šaku sode bikarbone na štednjak ili grijaće ploče, a zatim površinu izribajte kriškom limuna. Soda bikarbona bez napora će iskorijeniti masne mrlje bez ikakvog oštećenja površine.

Nakon što ste mrlje uspješno uklonili, obrišite štednjak vlažnom krpom kako biste uklonili sve ostatke sode bikarbone ili limuna. Otopina s alkoholnim octom treće je, ali jednako važno sredstvo za učinkovito čišćenje štednjaka. Pomiješajte alkoholni ocat i vodu u raspršivaču u omjeru 1:2. Ovaj pripravak vrlo je učinkovit u čišćenju ploče za kuhanje i pećnice, a može se koristiti svakodnevno za održavanje čistoće različitih kuhinjskih dijelova.