Ivana Mihić, poznata glumica, već godinama retko govori o svom privatnom životu, posebno otkako se povukla iz javnosti. Svoj mir je pronašla u kući u Surčinu, gde uživa u prirodi i bavi se gajenjem voća i povrća. Iako je ostvarila uspešnu karijeru, Ivana je priznala da žali što se nije ostvarila kao majka, ali nije razmatrala usvajanje deteta kao opciju.

  • „Nisam razmišljala da usvojim dete, želela sam da rodim svoje dete. Svakako, izuzetno poštujem ljude koji se odluče na takav odgovoran i human potez“, istakla je Ivana. Ivana često posećuje manastir Rajinovac, gde je sahranjen njen otac, čuveni scenarista Gordan Mihić. Ivana i njena majka Vera Čukić redovno odlaze tamo, pronalazeći utehu i mir.

„Moja majka Vera Čukić i ja u poslednje tri godine veoma često dolazimo u Rajinovac. Anhimandrit Serafim, koji nam se našao kao podrška u vremenu kad smo ostale bez našeg Gordana, za ove tri godine postao je i naš bliski prijatelj“, ispričala je Ivana.

Mnoge poznate ličnosti, u potrazi za mirom, redovno posećuju srpske manastire, a Ivana nije izuzetak. U poslednje tri godine, njeni odlasci u Rajinovac dobili su posebnu dimenziju jer je njen otac tamo pronašao večni mir, što je bila njegova poslednja želja. Ivana je, uz podršku prijatelja i saradnika, počela aktivno da učestvuje u renoviranju manastira, pomažući u unapređivanju ovog svetog mesta.

  • „Poslednje tri godine moji odlasci u Rajinovac dobili su posebnu dimenziju. Otac je tamo u večnom miru. Odlascima u manastir stekla sam nekoliko prijatelja koji su vezani za ovo mesto. Razgovarala sam sa Serafimom oko manastirskih potreba i njegovim idejama i planovima za unapređivanje manastira, pa sam se postepeno i sama uključivala, jer sam bila u situaciji da mogu da pomognem. Znala sam ko bi mogao i ko bi bio spreman da nam pomogne“, rekla je glumica.

Ivana veruje da njen otac živi kroz nju i njenu majku, kao i kroz one koji su ga voleli. Njegovo veliko delo ostaje svakodnevno prisutno kroz filmove, serije i drame koje je stvarao, čineći ga večito prisutnim u životima mnogih. „Moj otac živi kroz mene i preko moje majke, a njegove životne saputnice, kao i kroz one koji su ga voleli. Njegovo ogromno delo čini ga svakodnevno prisutnim preko filmova, serija i drama“, rekla je Ivana za magazin „Gloria“.

Ivana Mihić, iako povučena iz javnosti, nalazi načine da doprinese zajednici i čuva uspomenu na svog oca, dok istovremeno pronalazi mir i ispunjenje u jednostavnim životnim radostima.

BONUS TEKST

Ivana Mihić je poznata srpska glumica i producentkinja, koja je svojim talentom i radom ostavila značajan trag u domaćoj kinematografiji. Rođena je 6. aprila 1972. godine u Beogradu, u umetničkoj porodici. Njen otac, Gordan Mihić, bio je čuveni scenarista i pisac, dok je njena majka, Vera Čukić, istaknuta glumica.

Ivana je još od malih nogu pokazivala interesovanje za glumu, što ju je podstaklo da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, gde je stekla formalno obrazovanje. Njena glumačka karijera započela je u mladosti, a ubrzo je postala prepoznatljivo lice na televiziji i filmu.

Jedan od njenih prvih zapaženih uloga bila je u seriji “Sivi dom” (1984), gde je tumačila lik Milene. Nakon toga, nizale su se uloge u popularnim serijama i filmovima poput “Bolji život” (1987-1991), “Složna braća” (1995), “Porodično blago” (1998-2001), i mnogim drugim. Ivana je pokazala izuzetan talenat i sposobnost da se prilagodi različitim žanrovima i likovima, što je doprinelo njenoj popularnosti.

Pored glume, Ivana je ostvarila i uspešnu producentsku karijeru. Njena producentska kuća “Fame Solutions” bila je zadužena za nekoliko uspešnih projekata, među kojima je i film “Montevideo, Bog te video!” (2010), koji je postigao veliki uspeh kako kod publike, tako i kod kritike.

Ivana Mihić je poznata po tome što retko govori o svom privatnom životu, držeći ga daleko od očiju javnosti. Nakon razvoda, Ivana se nije ponovo udavala i nije se ostvarila kao majka, iako je jednom prilikom priznala da žali zbog toga. Međutim, usvajanje deteta nije razmatrala kao opciju, jer je želela da ima svoje dete.

U poslednjih nekoliko godina, Ivana se povukla iz javnosti i svoj mir pronašla u kući u Surčinu, gde uživa u prirodi i bavi se gajenjem voća i povrća. Često posećuje manastir Rajinovac, gde je sahranjen njen otac Gordan Mihić, i aktivno učestvuje u njegovom renoviranju.

Ivana Mihić je svojim talentom, radom i posvećenošću ostavila dubok trag u srpskoj kinematografiji i televiziji, a njeno ime će dugo ostati upamćeno kao sinonim za kvalitet i profesionalizam u umetnosti.