Vlado Kalember, ikona jugoslovenske i hrvatske muzičke scene, ostavio je neizbrisiv trag svojim talentom i šarmom širom bivše države. Kao frontmen grupe Srebrna krila, postao je simbol popularne muzike od Vardara do Triglava. Njegov nastup na Evroviziji 1984. godine sa pesmom “Izolda” bio je kulminacija njegove karijere u to vreme, obilježavajući ga kao jednog od najprepoznatljivijih pevača.

U javnosti je Vlado Kalember uvek bio fascinacija ne samo zbog svog glasa, već i zbog šarma koji je osvajao srca publike. Iako je često birao da sačuva privatnost, njegova ljubavna veza sa Leposavom Stefanović, poznatijom kao Lokica, nije prošla neprimećeno. Lokica, poznata plesačica i koreografkinja, koja je bila najpoznatija po vođenju plesne trupe “Lokice” koja je sarađivala sa Zdravkom Čolićem, bila je u vezi sa Kalemberom godinu dana.

Iako su bili među najvećim zvezdama svoje generacije, njihova veza bila je izložena pritiscima javnog života i obavezama koje su imali kao umetnici. Kalember je kasnije otkrio da je njihova ljubav bila isprepletena razdvojenošću zbog čestih putovanja i obaveza.

Nakon svoje karijere u muzici, Kalember se posvetio porodici. Sa svojom bivšom suprugom Anom, sa kojom je bio u braku osam godina, ima sina Darijana. S druge strane, Lokica se udala za arhitektu Zorana Zekića 1983. godine, sa kojim je imala ćerku Ognjenu. Njihov život nije bio bez izazova, ali Lokica se nakon gubitka supruga tokom devedesetih posvetila svom zdravlju i porodici.

Ova priča o Kalemberu i Lokici podsjeća nas na dinamiku života javnih ličnosti, ali i na ljudsku dimenziju ljubavi i životnih izazova koje svi prolazimo. Njihova priča je deo bogatog kulturnog nasleđa bivše Jugoslavije, gde su njihove lične i profesionalne avanture ostavile dubok trag u sećanjima mnogih.

BONUS TEKST

Vlado Kalember, legendarni pevač koji je obeležio jugoslovensku i hrvatsku muzičku scenu, rođen je 27. aprila 1953. godine u Bjelovaru, Hrvatska. Kalember je postao poznat kao vodeći vokal grupe Srebrna krila, koja je tokom 1970-ih i 1980-ih godina stekla ogromnu popularnost širom bivše Jugoslavije.

Sa grupom Srebrna krila, Kalember je izdao niz hitova koji su postali klasici jugoslovenske pop muzike. Neki od najpoznatijih singlova uključuju pesme poput “Mangup”, “Ana”, “Ja sam te volio”, “Milena” i mnoge druge. Njegov karakteristični glas i šarm su ga učinili jednim od najomiljenijih pevača svog vremena.

Jedan od vrhunaca Kalemberove karijere bio je nastup na Evroviziji 1984. godine sa pesmom “Izolda”. Iako pesma nije osvojila visoku poziciju, Kalember je svojim nastupom ostavio dubok trag u istoriji ovog muzičkog takmičenja.

Pored muzičke karijere, Kalember je bio poznat po svojoj šarmantnoj ličnosti i privlačnosti prema ženskoj publici. Bio je često izabran kao jedan od najatraktivnijih Jugoslovena u raznim anketama i medijima.

Van muzičke scene, Kalember je retko govorio o svojoj privatnosti. Ipak, javnost je saznala za njegovu vezu sa Leposavom Stefanović, poznatom kao Lokica, čuvenom plesačicom koja je bila deo Čolinih plesačica. Njihova veza bila je kratkog veka, ali je i dalje ostala deo kulturnog nasleđa bivše Jugoslavije.

Nakon završetka karijere sa Srebrnim krilima, Kalember se posvetio porodici i privatnom životu. Bio je u braku sa Anom Kalember, čelistkinjom, a imaju sina Darijana. Kroz godine, Vlado Kalember je ostao prisutan u javnom životu kao simbol jednog vremena i jedan od najvoljenijih pevača bivše Jugoslavije.