Sanja Marinković, iako navršila 50 godina, svoj mladoliki izgled duguje predanom radu na sebi i intenzivnim treninzima. Osim što se ističe savršenom linijom i uspešnom karijerom, Sanja je otvoreno priznala da je najteže životno iskušenje za nju bio razvod od bivšeg supruga Aleksandra Uhrina, sa kojim ima sina.

“Kada smo počeli da se zabavljamo, rekla sam mu: Molim te, ako ikad odlučimo da se rastanemo, neka to bude pre nego što počnemo da se mrzimo. To smo i ispoštovali,” rekla je Sanja u jednom intervjuu. Venčali su se 2011. godine, ali su se razveli 2021. godine.

Sanja je iznela i svoje duboko lično uverenje da je važno savetovati ćerke da biraju dobre partnere, jer loš izbor može trajno uticati na njihov život i zdravlje. Takođe, naglasila je da uspeh, popularnost i novac ne garantuju sreću, jer je muškarac sposoban da to sve promeni preko noći.

Voditeljka je takođe otkrila da veruje da je često predmet predrasuda kod muškaraca, ali da se ne trudi da razbija njihove iluzije o sebi. “Trudim se da budem nežnija prema sebi. Pa i ti muškarci baš me briga šta misle o meni, onaj pravi zna šta treba da misli i imaće hrabrosti da učini ono što drugi nisu smeli,” istakla je Sanja.

  • Govoreći o majčinstvu i razvodu, Sanja je priznala da nije odmah svom sinu saopštila istinu, već da je postepeno uvela u razumevanje šta znači razvod. Smatra da podrška porodice ima ključnu ulogu u takvim situacijama, ali i da je važno da se deca suoče sa realnošću.

Sanja je u jednom momentu iznela svoje mišljenje da je brak danas prevaziđena institucija, videći ga više kao biznis model nego kao simbol trajne ljubavi. Ipak, istakla je da i dalje veruje u velike ljubavi koje postoje u svetu, iako su retke.

Upoznala je Aleksandra Uhrina, montažera i reditelja, tokom snimanja i opisala njihov susret kao obostranu ljubav na prvi pogled. Venčali su se na nekonvencionalan način – u limuzini na putu ka aerodromu, sa svedocima njihovih braće. Umesto tradicionalne venčanice, Sanja je nosila elegantnu crvenu haljinu, dok je Aleksandar bio u tamno plavom saku i sivim pantalonama. Nakon ceremonije u matičnom birou, proslavili su u Parizu sa dragim ljudima.

Sanja Marinković ostaje istaknuta figura u srpskim medijima, sa karijerom koja inspiriše mnoge, dok istovremeno hrabro deli svoje lične izazove i uverenja sa publikom.

BONUS TEKST

Sanja Marinković je rođena 13. septembra 1973. godine u Beogradu, Srbija. Poznata je kao jedna od vodećih televizijskih voditeljki u zemlji, čije prisustvo na malim ekranima traje više od dve decenije.Karijera Sanje Marinković započela je na RTV Pink, gde je stekla popularnost kao voditeljka različitih emisija. Njena sposobnost da uspešno vodi raznovrsne formate, od zabavnih programa do ozbiljnih debata, brzo ju je učinila omiljenom među gledaocima.

Posebno se istakla kao voditeljka u emisiji “Magazin IN”, koja je dugo godina bila jedna od najgledanijih u Srbiji. Tokom svoje karijere, Sanja je pokazala izuzetnu profesionalnost, ali i sposobnost da se prilagodi različitim temama i gostima, čime je osvojila poverenje publike.Osim televizijskog angažmana, Sanja Marinković se bavi i humanitarnim radom, često se angažujući u akcijama koje promovišu solidarnost i pomoć ugroženima.

Lični život Sanje Marinković takođe je bio predmet interesovanja javnosti. Bila je u braku sa Aleksandrom Uhrinom, s kojim ima sina Strahinju. Razvod od Aleksandra Uhrina bio je značajan događaj u njenom životu, o čemu je javno otvoreno govorila.Sanja Marinković ostaje jedna od najprepoznatljivijih figura u srpskim medijima, poznata po svojoj harizmi, profesionalnosti i angažmanu kako na ekranu, tako i van njega.