Viralni video prikazuje ljupku brazilsku bebu koja pravi svoje prve korake, izazivajući smijeh bezbrojnih gledatelja. Prilično je nevjerojatno naići na ovakav video. Radnje koje pokazuju novorođenčad obično se ne vide na takav način.

  • Primalja je snimila ovu nevjerojatnu snimku koja je prikupila nevjerojatnih 80 milijuna pregleda. Zaprepaštenje koje su osjetile te babice nakon što su svjedočile bebinoj sklonosti hodanju bilo je doista izvanredno. Babica je ljuljala novorođenče, a ono je počelo hodati. Iako je babica još jednom pokušala poviti bebu, beba se opirala.

 

Apsolutno je divan. Odvojite trenutak da pogledate video i ne zaboravite ga podijeliti sa svojim prijateljima. Fascinantno je promatrati da se on kreće odmah nakon rođenja, ponašanje koje se ne viđa uobičajeno kod većine dojenčadi.

 

BONUS TEKST:

Sadržaj Tijekom faze bebinog razvoja kada počinje hodati, ključno je zadržati strpljivo ponašanje. Kako prebroditi ovo razdoblje rasta i mobilnosti? Pogreške koje treba izbjegavati prilikom podizanja bebe. Koji drugi čimbenici mogu utjecati na udobnost bebe? Zgodna beba Osiguravanje dovoljnog prostora za kretanje i davanje prioriteta sigurnosti ključna su pitanja.

Iščekivanje prvih bebinih koraka donosi neizmjernu radost roditeljima koji željno iščekuju ovu prekretnicu. Međutim, važno je izbjegavati požurivanje procesa, čak i uz najbolju namjeru. Roditelji mogu koristiti različite metode kako bi potaknuli svoju bebu da hoda, ali važno je biti oprezan pri podizanju i rukovanju bebom kako biste spriječili bilo kakve nezgode. Nestrpljenju nema mjesta kada beba pravi prve korake!

Iako je uobičajeno svjedočiti roditeljima kako hvataju bebine ruke, podižu ih i potiču na hodanje, to ne znači nužno da je ova praksa korisna ili bitna. Zapravo je točno suprotno. Dopustite bebi da hoda prirodno bez ičije pomoći. Kada se odrasla osoba umiješa i navodi bebu da hoda, to često rezultira nesigurnim hodom, beba hoda na prstima i nepravilno korača. To može dovesti do toga da se beba nagne prema naprijed i osjeti nestabilnost.

Osim toga, odrasla osoba koja pomaže bebi može osjetiti nelagodu i bol u leđima zbog naginjanja prema naprijed u neprirodnom položaju. Nepotrebno je intervenirati u bebin prirodni proces hodanja. Tijekom razvojne faze hodanja važno je voditi dijete kroz bitne faze koje prethode hodanju.

To uključuje osiguravanje da beba prođe sve potrebne korake prije nego što napravi svoje prve korake, kao što su: Kako bi se osigurala njegova neovisnost i opća kondicija, preporučljivo je da vježba naizmjenično mijenjanje nogu dok ustaje iz iskoraka, umjesto da se stalno oslanja na istu nogu. Nakon ustajanja i zauzimanja uspravnog stava, važno je da beba stoji u pravilnom položaju, izbjegavajući naginjanje prema naprijed.

Ostavite bebi dovoljno vremena i budite strpljivi dok istražuje hodajući bočno po namještaju. Samo je u tom trenutku preporučljivo nastaviti naprijed. Nema potrebe fizički voditi bebu držeći je za ruku. Umjesto da je usmjerite prema sebi, pomozite joj da usmjeri svoju pažnju unutra, prema sebi. Potaknite je da otkrije vlastitu ravnotežu i uspostavi vlastiti ritam, korak po korak.