Kao posljedica pomicanja granica u trajanju njihove intimne veze, sada mu prijeti neposredna prijetnja amputacije spolnog organa. Ranije ovog mjeseca, 50-godišnji muškarac našao se u kritičnom stanju u talijanskoj bolnici nakon intimnog susreta.

  • Ovaj Nijemac i njegova supruga upustili su se u ono što su opisali kao “divlju noć”, potaknutu konzumiranjem opasne tvari. Njihova strastvena bijeg trajala je gotovo cijeli dan. Prema izvješćima međunarodnih izvora, muškarac se počeo osjećati loše te je zatražio liječničku pomoć u bolnici “Misericordia”. Trenutno se nalazi na odjelu intenzivne njege u stanju koje je označeno kao “ozbiljno”.

Zabilježeno je da je doživio septički šok, što je rezultiralo nekrozom spolnog organa i skrotuma. Septički šok je posebno tjelesno stanje koje nastaje kao komplikacija sepse. Sepsa nastaje kada imunološki sustav, umjesto da učinkovito upravlja infekcijom, nenamjerno uzrokuje štetu vlastitim tkivima i organima. U Italiji su prošli mjesec odjeknule vijesti o kirurgu koji je, u slučaju fiktivnog tumora, izveo amputaciju genitalnog organa koja je rezultirala teškom ozljedom neidentificiranog pacijenta u Toskani 2018. godine.

  • Pacijent, 68-godišnja osoba , trenutno traži odštetu u iznosu od 400.000 eura. Izražavajući svoje iskustvo kao jedno od značajnih šteta, pacijent je tvrdio da ima pravo na fizičku i psihičku naknadu. Iako je kirurg odgovoran za zahvat nekoć bio visoko cijenjen, od tada su napustili bolnicu u Toscani i preselili se u Milano.

BONUS TEKST:

U kontekstu dugotrajnih veza ili brakova, nije neuobičajeno da seksualna intimnost uđe u rutinu ili, u ekstremnijim slučajevima, postane rijetka ili potpuno prestane. Među stručnjacima je općeprihvaćeno mišljenje da sve veze prolaze kroz pozitivne i negativne faze, a nije rijetkost da parovi izražavaju nezadovoljstvo seksualnom dimenzijom svoje veze.

Prema Kassandri Mourikis, poznatoj seksualnoj terapeutkinji, davanje prioriteta naporima za ponovno uspostavljanje intimnosti je ključno. To se može postići jednostavnim gestama poput povećanja učestalosti poljubaca ili upuštanja u nježni fizički kontakt, što u konačnici potiče jaču emocionalnu i fizičku povezanost između partnera. Prema njezinim riječima, pokazivanje brige i kontinuirano njegovanje emocionalne veze s partnerom ključni su koraci koji se mogu činiti beznačajnima, ali imaju dubok utjecaj, ne samo na ukupnu povezanost između partnera već i na njihova seksualna iskustva.

Prema njezinim riječima, važno je zadržati dosljednost. Prema Mourikisu, ključno je dosljedno ulagati napore u poboljšanje vašeg odnosa, slično kao što neki pojedinci u početku mogu pokušati vježbati odlaskom u teretanu, ali brzo odustanu. Dolje je nekoliko prijedloga koji vam mogu pomoći da poboljšate svoje seksualno iskustvo i poboljšate sveukupni seksualni život. Uspostavljanje učinkovite komunikacije s partnerom ključno je za održavanje zdrave i uspješne veze.

Iako se može činiti klišejskim, neporecivo je da učinkovita komunikacija igra ključnu ulogu u poboljšanju seksualnog aspekta veze, no nažalost, mnogi pojedinci to zanemaruju. Prema seksualnoj terapeutkinji Tanyi Koens, razumljivo je ako se u početku borite s raspravom o pitanjima seksualnosti. Čvrsto vjeruje da strah od toga da će ju partner/partnerica doživjeti kao stranca ili mogućnost prekida kao posljedice ne bi trebao ometati otvorenu komunikaciju. Mnoge osobe muče te misli, zbog čega oklijevaju u razgovoru o neugodnim temama. Međutim, ona tvrdi da je sudjelovanje u tim razgovorima ključno za poticanje jače veze.

Važno je izraziti bilo kakvu zabrinutost ili pritužbu u vezi s partnerom i bez oklijevanja se pozabaviti bilo kakvim problematičnim ponašanjem. Prestanite s činom stalnog odmjeravanja sebe s drugima. Kada ste zaokupljeni zabrinutošću oko normalnosti ili nenormalnosti vašeg seksualnog života u odnosu na vaše prijatelje, ostaje malo prostora za davanje prioriteta vlastitom zadovoljstvu. Unutar carstva Instagrama, može se susresti s obiljem naizgled besprijekornih romantičnih veza.

Međutim, ključno je priznati da platforme društvenih medija samo prikazuju modernu virtualnu bajku, a ne točan prikaz stvarnosti. Postoji pogrešna predodžba da su mnogi pojedinci pod pritiskom da se prilagode određenom standardu kada je riječ o kvantiteti i kvaliteti njihovih odnosa. Međutim, seksologinja Vanessa Muradian sugerira da je takav način razmišljanja potpuno netočan.

Prema njezinim riječima, davanje prioriteta uživanju u seksu prirodno će dovesti do povećanja učestalosti. Kako ona to prikladno kaže: “Što su vaša seksualna iskustva ugodnija, to je veća vaša želja da se u njima upustite. Uložite napor u njegovanje bliskosti i povezanosti izvan granica spavaće sobe. Suradnja s vašim partnerom na njegovanju intimnosti proteže se izvan područja seksualne aktivnosti. Poljupci, nježni dodiri, umirujuće masaže i topli zagrljaji su suptilne, ali snažne radnje koje povećavaju osjećaj povezanosti između dvije osobe.

Poboljšanju vaših seksualnih i intimnih veza može se pristupiti na različite načine. Premještanje naglaska s izvedbe i ograničenja, i umjesto toga usmjeravanje pozornosti na ono što se čini ugodnim i bez napora, siguran je način da podignete svoje seksualno iskustvo. Osim toga, ključno je razlučiti proizlaze li vaši motivi za upuštanje u seksualnu aktivnost iz obveze ili potrage za zadovoljstvom, što se može manifestirati i na fizičkoj i na emocionalnoj razini. Neophodno je razviti snažan osjećaj seksualnog samopouzdanja.