Kleopatra, poslednja faraonka Egipta, ostavila je neizbrisiv trag u istoriji ne samo zbog svoje političke moći, već i zbog svog intrigantnog i često kontroverznog seksualnog života. Njena ljubavna istorija, prema mnogima, prelazi granice egipatskih seksualnih normi tog vremena i može biti smatrana tabuom po savremenim standardima.

Poznato je da je Kleopatra bila udata za svoju braću, Ptolemeja XIII i Ptolemeja XIV, što je bila uobičajena praksa u Egiptu kako bi se očuvala čistota krvne loze. Ova praksa može biti šokantna za moderne standarde, ali je tada bila potpuno prihvaćena. Pored toga, Kleopatra je imala ljubavne veze sa najmanje dva moćna Rimljana – Julijem Cezarom i Markom Antonijem. Ove veze su bile ključne za njeno političko opstajanje i uticaj.

  • Kleopatra je koristila svoju seksualnost kao sredstvo za postizanje moći. Njena veza sa Julijem Cezarom rezultirala je rođenjem sina, Cezariona, što joj je pomoglo da učvrsti svoj položaj u Egiptu. Nakon Cezarove smrti, Kleopatra je zavela Marka Antonija, jednog od najmoćnijih ljudi u Rimu, čime je nastavila svoju političku dominaciju.

Jedna od najintrigantnijih priča o Kleopatri uključuje upotrebu pčela za seksualno zadovoljstvo. Prema legendi, Kleopatra je napravila vibrator tako što je stavila ljute pčele u izdubljenu tikvu. U nekim verzijama ove priče, pčele su bile u kutiji od papira, a Kleopatra je sedela na njoj. Iako zvuči neverovatno, ova priča dodatno doprinosi njenoj mističnoj i zavodljivoj slici.

Kleopatra nije bila jedina Egipćanka koja je uključivala životinje u svoje seksualne prakse. Postoje zapisi o ljudima koji su se upuštali u seksualne odnose sa životinjama, uključujući stoku i pse. Takođe, životinjska balega se koristila kao kontracepcija, što pokazuje koliko su Egipćani bili kreativni i praktični u svojim seksualnim običajima.

  • Kleopatra je u Grčkoj bila poznata pod nadimkom “Meriochane”, što znači “ona koja se širom otvara za 10.000 muškaraca”. Prema legendi, ona je jednom prilikom “oralno zadovoljila 100 muškaraca” u jednoj noći. Ove priče, iako možda preuveličane, naglašavaju njenu veštinu u zavođenju i korišćenju seksualnosti za ostvarenje svojih ciljeva.

Kleopatra je bila poznata po svojim strateškim brakovima sa braćom, ali i po vezama sa moćnim Rimljanima. Nakon što je njen brat, Ptolemej XIII, preminuo, udala se za svog drugog brata, Ptolemeja XIV. Nakon njegove smrti, nastavila je da vlada zajedno sa svojim sinom Cezarionom.

Jedan od najpoznatijih aspekata Kleopatrinog seksualnog života su orgije koje je organizovala sa Markom Antonijem. Osnovali su grupu poznatu kao “Neponovljivi Živci” koja je slavila hedonizam i razvrat. Ove zabave su bile ispunjene plesom, pijanstvom i seksualnim igrama.

  • Kleopatra je pokušala da zavede Heroda Velikog, kralja Judeje, što je skoro dovelo do njene smrti. Iako je Herod bio oprezan prema njenim namerama, savetnici su ga odvratili od ideje da je ubije. Umesto toga, ispratio ju je nazad u Egipat. Kleopatra je imala veliki uticaj na Marka Antonija. Njihova veza je izazvala političku nestabilnost u Rimu, što je na kraju dovelo do sukoba sa Oktavijanom, rimskim carem. Njihov raskalašeni životni stil i Antonijeva uvreda prema Oktaviji, Oktavijanovoj sestri, dodatno su doprineli tenziji.

Kleopatra je bila izuzetno inteligentna, harizmatična i moćna žena koja je vešto koristila svoju seksualnost za postizanje političkih ciljeva. Njena sposobnost da zavede i manipuliše moćnim muškarcima, zajedno sa njenim intrigantnim i kontroverznim seksualnim praksama, čini je jednom od najfascinantnijih ličnosti u istoriji. Njen život, ispunjen strastima, politikom i avanturama, nastavlja da intrigira i inspiriše ljude širom sveta.