Sofijina majka primijetila je da se početni uvojak činio spljoštenim od ležanja, ali ubrzo se počeo širiti i širiti. Mlada Leskovčanka Sofija ima frizuru koja plijeni pažnju svih koji je pogledaju. Ponekad njezina kosa pada zaglađena i glatka, dok se ponekad transformira u voluminozne, sjajne valove.

  • A na određenim dijelovima, nježni uvojci graciozno krase njezine pramenove. U dobi od tri godine, Sofia se može pohvaliti raznolikom paletom tekstura kose. Kad se suoči s njom licem u lice, vidjet ćete njezine ravne, smeđe pramenove. Međutim, bočni profil otkriva prisutnost bujnih, voluminoznih smeđih kovrča. Iznenađujuće, kada Sofiju promatrate sa suprotne strane, dočekat će vas divan prikaz laganih, nježnih kovrča, koje se često uspoređuju s oblikom fedora šešira.

Prema riječima Sofijine majke, njezina kćerka je nedugo nakon prvog rođendana dobila stanje poznato kao sindrom nečešljane kose ili sindrom neukroćene kose. U početku je počelo s jednim uvojkom, za koji su pretpostavili da je nastao zbog ležanja, ali se zatim postupno proširio po njezinoj kosi. Nakon što je kontaktirala i pedijatra i frizera, otkrila je da se nitko od njih prije nije susreo s tako neobičnom situacijom, ostavljajući ih bez znanja o uzroku. U području njege kose, zbunjujuće stanje poznato kao sindrom nepočešljane kose ili sindrom neukroćene kose nedavno je zaokupilo pozornost. TikTok screenshot Sofije iz Leskovca prikazuje ovaj neobičan fenomen.

  • Izazov leži u održavanju Sofijine kose jer predstavlja jedinstvenu situaciju s tri različita tipa kose. “Tek trebamo u potpunosti shvatiti ispravne tehnike njegovanja kose, posebno zbog njezinog raznolikog sastava”, objašnjava Sofijina majka. Njihov trenutni pristup uključuje češljanje kose samo kada je mokra, što je metoda za koju su utvrdili da je najučinkovitija. Izvanredna frizura mlade Sofije iz Leskovca zaista je nešto za vidjeti. Na TikTok screenshot fotografiji se vidi Sofija iz Leskovca sa sindromom nepočešljane kose, poznatim i kao sindrom neukroćene kose, dok pozira pored Griva lava iz Kragujevca.

U Srbiji je vijest iz druge zemlje prije dvije godine iznijela na vidjelo postojanje dva dječaka sa stanjem poznatim kao “sindrom neposlušne kose”. Njihova kosa prkosi gravitaciji, raste prema gore i pokazuje se otpornom na češljanje. Otac dječaka iz Kragujevca ispričao je da su za ovaj jedinstveni fenomen dlakavosti saznali preko internetskih izvora, jer čak ni pedijatri do tada nisu bili upoznati s takvim tipom dlakavosti. Prema riječima Sofijine majke, ona je upoznata s incidentima u kojima su sudjelovala djeca iz Kragujevca i Lebana. Ipak, smatra da je situacija njezine kćeri drugačija, iako će se tek utvrditi pojedinosti.

  • Građane Srbije razveselio je dolazak mladog Lava iz Kragujevca i njegova prepoznatljiva plava kosa, a on nije jedini u Srbiji koji ima tako živahnu grivu. Frizer je naišao na razinu jedinstvenosti u Sergejevoj kosi kakvu nikada prije nisu vidjeli. Sergej M., desetogodišnjak iz Libanona, je među djecom koja pate od stanja poznatog kao “sindrom nekontrolirane dlakavosti”. Nakon što je naišla na priču o mladom Leu, Sergeeva se osjetila prisiljenom posegnuti za njom.

Prema njezinim riječima, otkako je njezinu sinu počela rasti kosa, on je postao žarište svake prostorije u koju uđe. Zapravo, jedna frizerka u Sokobanji bila je toliko očarana njegovim jedinstvenim pramenovima da je aktivno tražila pramen njegove kose, tvrdeći da nikada prije nije svjedočila nečemu sličnom. Od trenutka kada mu je kosa počela nicati, mama Marija i drugi odmah su primijetili njen jedinstven spiralni izgled. Pedijatri su se raspitivali ima li obiteljske sličnosti, samo da bi otkrili da dječak stoji sam sa svojom prepoznatljivom frizurom.