Šejla Zonić sinoć je postala trijumfalna pobjednica renomiranog regionalnog glazbenog natjecanja “Zvezde Granda”, osvojivši preko 132.000 glasova publike i tako se pridružila cijenjenom redu dosadašnjih šesnaest pobjednika. Unatoč tome što je najobrazovanija kandidatkinja koja se ikada natjecala, otkrila je da se tijekom pandemije suočila s financijskim poteškoćama.

  • S osjećajem poraza i srama, našla sam se u stanju usamljenosti, boreći se s napadajima panike i tjeskobe. Pitanje moje svrhe progonilo me dok sam se borio da spojim kraj s krajem, pribjegavajući oskudnim obrocima riže i kečapa u ovom nepoznatom gradu. Unatoč svom očaju, nisam se mogao natjerati da zamolim roditelje za pomoć, jer su se zbog očeve bolesti oslanjali isključivo na njegovu mirovinu.

Sinulo mi je da je moja težnja za savršenstvom i neovisnošću bila pogrešna, što me dovelo do ove točke očaja. Shvativši da se ovako više ne može nastaviti, donio sam hrabru odluku da potražim psihoterapiju i krenem na novi početak povratkom u Sanski Most. Armina često doživljavaju samo kao mog supružnika, ali svoje prisustvo na ovom natjecanju dugujem isključivo njemu. Imao sam rezerve oko registracije, preispitivao sam svoje sposobnosti i uklapanje u ovo područje.

  • Glazba je moj život, ali bez njegove podrške ne bih stala na pozornicu. On upravlja svim mojim platformama društvenih medija, stvarajući svaki post. Nije me on nagovarao da se prijavim; umjesto toga, predstavio mi je prednosti i mane, a ja sam ih pažljivo razmotrila, objasnila je. Slava je zatekla Šejlu Zonić (29) kroz angažman u talent showu Zvezde Granda. U nedavnom pojavljivanju podcasta, pjevačica je zaronila u svoje osobno putovanje, govoreći o svojim skromnim počecima, karijeri u usponu i iskustvima sa siromaštvom.

Rođena u Njemačkoj, Šejlini roditelji potražili su utočište tijekom rata u BiH. Tu su živjeli prve četiri godine prije nego što su se vratili u Bosnu, nastanivši se u selu. Uz dvije starije sestre koje su se brinule o njoj u ranim godinama, Šejla nije išla u vrtić. Njen glazbeni put započeo je u Sanskom Mostu, gdje je završila osnovno obrazovanje. Od trenutka kada počne govoriti, njezin se glas pretvara u melodičnu pjesmu, baš kako je opisao. Uronjena u raznoliku lepezu glazbenih žanrova, upijala je melodije i ritmove koji su je okruživali.

  • Čak i u dobi od šest godina, bez napora je replicirala prvu pjesmu na koju je naišla dok je gledala španjolsku TV seriju. Tijekom gostovanja u emisiji “Pričaonica” kod voditeljice Sanje Ćubriluk, Šejla je ispričala kako je sjela za klavir, nježnim prstićima pažljivo pronalazeći prave tipke, što je označilo početak njenog glazbenog puta. Odrastajući na selu, brzo sam shvatio da se tamošnji život znatno razlikuje od života u gradu. U djetinjstvu sam imao jaku želju naučiti borilačke vještine, ali to nažalost nije bilo dostupno u našem selu.

Umjesto toga, zabavljali smo se igrajući se u pijesku i s lutkama. Međutim, kako sam ušao u odraslu dob, shvatio sam da se moram afirmirati i prevladati izazove koje postavlja moja okolina. Unatoč mojoj odlučnosti da se bavim borilačkim vještinama, suočio sam se s protivljenjem zbog društvenih očekivanja. Budući da mi je rečeno da djevojke ne bi trebale sudjelovati u takvim aktivnostima, jednostavno sam želio steći vještine kako bih se zaštitio ako se ikad suočim s napadom. Kao dijete u sedmom razredu započela je svoj put kao pjevačica i ostvarila prve prihode.

  • Svoj debitantski nastup održala je sa 11 godina, na dječjem festivalu u Sanskom Mostu, gdje je pokazala svoj talent i postigla zapažen uspjeh osvojivši dva prva mjesta. Zonić je nakon osnovne škole boravila u internatu gdje je donijela čvrstu odluku da će se baviti pjevanjem, izbor koji je naišao na kritike i osude, kao i njezina želja za istraživanjem borilačkih vještina.