Braća Jelene Karleuše, koju je njen otac Dragan Karleuša dobio u drugom braku, dugo su se skrivala od javnosti. Mnogi su zbog toga mislili da pop diva nije u dobrim odnosima s njima. Roditelji Jelene Karleuše, Divna i Dragan Karleuša, upoznali su se i venčali 1977. godine. Već sledeće godine dobili su ćerku Jelenu, koja će kasnije postati popularna pevačica. U to vreme, Divna je bila studentkinja Pravnog fakulteta, dok je Dragan bio kriminalistički inspektor. Nažalost, njihov brak nije dugo potrajao. Nakon nekog vremena, svako je krenuo svojim putem, a Jelena je ostala da živi sa majkom.

Divna je kasnije, tokom 17 godina, bila u emotivnoj vezi sa pevačem Velimirom Mitrovićem Galetom, ali se nije ponovo udavala. Dragan je, međutim, odlučio da se još jednom oženi. Njegova druga supruga je direktor i suvlasnik preduzeća koje se bavi poslovima obezbeđenja, što je bilo istaknuto u njegovoj zvaničnoj biografiji. Kada je Jelena imala 13 godina, njen tata je dobio prvog sina Ivana, a deset godina kasnije i drugog sina, Nikolu.

Iako Jelena sa svojim polubraćom uvek održava blizak odnos, na društvenim mrežama postoji samo jedna zajednička fotografija. Snimljena je 2016. godine, na Vidovdan, kada su Jelena i njen suprug Duško Tošić okupili porodicu na slavlju povodom deset godina ljubavi i osam godina braka. Ta fotografija se i danas može videti na „Fejsbuk“ profilu Ivana Karleuše, uz kratku poruku: „Jedna od sinoć. Sestra.“

Iako Jelena retko govori o Ivanu i Nikoli, očigledno je da su uvek bili u odličnim odnosima. Njihova podrška bila je vidljiva i u teškim trenucima, poput onog kada je preminula njihova majka Divna. To što Jelena ne pominje često svoje polubraće i ne objavljuje njihove fotografije, verovatno je zbog njihove želje da se ne eksponiraju javno. Bez obzira na to, očigledno je da su braća uvek uz nju i da je njihova porodična povezanost jaka i nepokolebljiva.

BONUS TEKST

Porodične veze su od neprocenjive važnosti za svakog od nas. Negovanje tih odnosa može doneti mnogo radosti i stabilnosti u život. Evo nekoliko saveta kako da ojačate i održavate bliske odnose sa članovima svoje porodice:

1. Redovno Komunicirajte
Komunikacija je ključna za održavanje zdravih porodičnih odnosa. Bilo da se radi o svakodnevnim razgovorima ili o povremenim pozivima i porukama, važno je da budete u kontaktu sa svojim voljenima. Redovna komunikacija pomaže da se razumeju potrebe, želje i osećanja članova porodice.

2. Provodite Vreme Zajedno
Kvalitetno vreme provedeno zajedno jača porodične veze. Organizujte porodične večere, izlete, filmske večeri ili zajedničke hobije. Ovo stvara lepe uspomene i pomaže da se članovi porodice zbliže.

3. Podržavajte Jedni Druge
Biti tu za svoju porodicu u trenucima potrebe je od suštinske važnosti. Pružanje podrške, bilo emotivne ili praktične, pokazuje članovima porodice da vam je stalo do njih. Bilo da se radi o slušanju problema, davanju saveta ili pomoći u teškim situacijama, podrška jača porodične veze.

4. Poštujte Različitosti
Svaki član porodice je jedinstven, sa svojim mišljenjima, uverenjima i načinom života. Važno je poštovati te različitosti i ne pokušavati da menjate druge. Razumevanje i prihvatanje različitosti doprinosi harmoniji u porodici.

5. Rešavajte Sukobe na Zdrav Način
Sukobi su neizbežan deo svake porodice, ali način na koji ih rešavate može napraviti veliku razliku. Umesto da eskalirate sukob, pokušajte da ga rešite mirno i sa razumevanjem. Otvoreni razgovori, kompromisi i spremnost na oproštaj su ključni za održavanje zdravih odnosa.

6. Negujte Tradicije i Ritual
Porodične tradicije i rituali, kao što su zajednički obroci, proslave praznika i godišnjica, jačaju osećaj zajedništva i pripadnosti. Ove tradicije su most između prošlosti i budućnosti, i pomažu članovima porodice da se osećaju povezano.

7. Budite Zahvalni
Izražavanje zahvalnosti za male i velike stvari koje članovi porodice čine jedni za druge jača vezu i donosi pozitivnu energiju u odnose. Redovno se podsećajte i podsećajte svoje najmilije koliko su vam važni i koliko cenite sve što rade.

Negovanje porodičnih odnosa zahteva trud i posvećenost, ali nagrade su neprocenjive. Snažne, zdrave porodične veze pružaju podršku, ljubav i sigurnost, što je temelj srećnog i ispunjenog života.