Naime, pevačica Lepa Brena obožava da evocira uspomene i trudi se da ne zaboravi period pre velike popularnosti. Ova talentovana i omiljena pevačica redovno sa svojim pratiocima deli sećanja iz mladosti, čuvajući tako dragocene trenutke iz svoje prošlosti. Brena je pre nekoliko godina sa svojim vernim pratiocima podelila fotografiju iz svoje prve lične karte, koju je izvadila kada je napunila 18 godina. Ova stara fotografija mlade Brene potpuno je sve ostavila bez teksta, a u nastavku pogledajte i zbog čega je to tako…

Na pomenutoj fotografiji se jasno vidi da je Brena tada imala tamniju kosu, a ne prepoznatljivu plavu. Pevačica se tek kasnije odlučila da se ofarba u plavu, koja je danas njen zaštitni znak i po kojoj je prepoznatljiva širom regiona. Brenina slika iz mlađih dana definitivno je nešto novo za mnoge njene fanove koji, sigurni smo, ovu sliku do sada nisu videli.

  • Komentari ispod objave su se samo nizali, a mnogi su isticali da je Brena prirodna lepotica kojoj tamna kosa možda čak i bolje pristaje. Ipak, fanovi koji su veliki ljubitelji Brene i Aleksandre Prijović, poznate kao Prija, bili su toliko kreativni da su uporedili ovu sliku folk dive sa Prijom, koja je, kako kažu, slično izgledala pre korigovanja lica.

Tanke usne, obrve i oči na fotografiji mlade Brene podsetile su na nekadašnji izgled Aleksandre Prijović, toliko snažno da su se našalili kako su njih dve možda u nekom srodstvu. Naravno, to je bila samo šala, ali da je sličnost velika, kao i lepota, složićete se da ipak jeste.

Podsetimo, Lepa Brena često oduševi svojim stajlingom i modnim kombinacijama. Tokom dugogodišnje karijere, Brena je nosila pregršt haljina koje su zasenile sve prisutne. Za doček ove 2023. godine, odabrala je crno-zlatnu kombinaciju koja će se dugo pamtiti. U pitanju je bila duga uska crna haljina koja je savršeno istakla njenu figuru. Međutim, zlatna aplikacija na haljini predstavljala je golo žensko telo, što je izazvalo mnogo komentara i divljenja.

BONUS TEKST

U svetu gde svakodnevno jurimo za obavezama i novim ciljevima, važno je da se povremeno osvrnemo na prošlost i negujemo uspomene koje su nas oblikovale. Evo nekoliko saveta kako da to učinite na najbolji način.

1. Čuvajte Fotografije i Video Zapise
Fotografije i video zapisi su vizuelni zapisi naših najdražih trenutaka. Redovno ih pregledajte i organizujte. Napravite albume, kako fizičke, tako i digitalne. Obeležavanje posebnih trenutaka kroz slike pomaže da ih zadržite živima u svom sećanju.

2. Vodite Dnevnik
Pisanje dnevnika je odličan način da zabeležite svoje misli, osećanja i događaje. Kada se osvrnete na svoje zapise nakon nekoliko godina, videćete koliko ste se promenili i koliko ste napredovali. Dnevnik može biti i mesto gde ćete čuvati male suvenire, kao što su bioskopske karte, pisma ili suvi cvetovi.

3. Pričajte Priče
Pričanje priča o prošlim događajima sa porodicom i prijateljima pomaže da se uspomene održe živima. Deljenje iskustava sa mlađim generacijama ne samo da ih edukuje o vašoj prošlosti, već i jača porodične veze.

4. Redovno Obnavljajte Kontakte
Ljudi s kojima smo delili posebne trenutke su ključni deo naših uspomena. Održavanje kontakta sa starim prijateljima i članovima porodice može pomoći da oživite sećanja i stvorite nova. Organizujte okupljanja i proslave kako biste se podsetili na stare dane.

5. Kreirajte Sećanja Svesno
Uvek težimo ka budućnosti, ali ne zaboravite da sadašnjost brzo postaje prošlost. Uživajte u svakom trenutku i trudite se da stvorite nove uspomene koje će vam značiti. Planirajte putovanja, proslavite male uspehe i provodite vreme s voljenima.

6. Digitalni Arhiv
U digitalnom dobu, koristite tehnologiju za čuvanje uspomena. Kreirajte digitalne albume, koristite aplikacije za pisanje dnevnika i redovno pravite bekap podataka. Ovo vam omogućava da imate pristup svojim sećanjima bilo kada i bilo gde.

7. Negujte Svoje Prostore
Okružite se predmetima koji vam bude lepe uspomene. Fotografije, umetnička dela, suveniri sa putovanja ili nasleđeni predmeti mogu uneti toplinu i priču u vaš dom. Svaki put kada ih pogledate, podsetićete se na dragocene trenutke.

Negovanje uspomena je kao negovanje vrta – zahteva pažnju, ljubav i vreme. Uspomene su deo naše prošlosti, ali i našeg identiteta, stoga ih cenite i čuvajte s ljubavlju.