Aleksandra Prijović odnedavno je u središtu pozornosti, zahvaljujući njezinim izvanrednim uspjesima na glazbenom planu. No, njezina pojava na pozornici izazvala je niz reakcija u javnosti. Dok brojni pojedinci plješću njezinim uspjesima, ima i onih koji izražavaju nezadovoljstvo njezinim nastupima.

  • Ugledni monah Arsenije Jovanović nedavno je iznio svoje viđenje “fenomena Prijović”, osobe koja je prepoznata po svom kritičkom odnosu prema suvremenoj popularnoj kulturi, posebice glazbi. Unatoč vlastitom angažmanu u jugoslavenskom rock and rollu prije tri desetljeća, Arsenije se nakon monaštva odlučio odvojiti od žanrova poput rock and rolla, elektroničke i narodne glazbe.

U svom obraćanju iguman manastira Ribnica kod Mionice iznio je svoj kritički pogled na današnju glazbenu putanju koju utjelovljuje Aleksandra Prijović. Opisao je to kao fuziju urbanog folka, ističući asocijaciju između Cece i Prijovića. Kritizirajući njihov glazbeni pristup, naglasio je nedostatak prkosa i društvene kritike u njihovim pjesmama, ističući njihovu isključivu usredotočenost na fizičko.

  • Promjene u glazbenoj putanji istaknuo je Arsenije, koji ju je okarakterizirao kao fuziju “turbo folka” i živih melodija, što je rezultiralo onim što je nazvao romanesknim, možda čak i rustikalnim žanrom. Izrazio je bojazan zbog utjecaja ove ruralno inspirirane glazbe na jugoslavenski i širi glazbeni krajolik, ustvrdivši da je ona iz temelja preobrazila glazbenu baštinu čitavog područja, a sve to izazvavši opće priznanje i oduševljenje pučanstva. 

Došao mi je do znanja da je Aleksandra uspješno napunila pet zagrebačkih dvorana, što možda nije uspio ni pokojni Oliver Dragojević. Ljudi hvale njezin izgled kao iznimno respektabilan. Zbog toga sam se zapitao hoće li taj osjećaj ispravnosti biti evidentan i može li potencijalno pozitivno utjecati na naše hrvatske kolege. Međutim, kada sam tome osobno svjedočio, ostao sam zatečen. Unatoč tome što je za sebe govorila da je pristojna, bila je odjevena u pripijeni kožni kostim koji je naglašavao svaku konturu njezine mladenačke građe.

  • Njezin cjelokupni izgled podsjećao je na nešto iz znanstvenofantastičnog filma. Kako se takva odjeća može smatrati pristojnom? – razmišlja redovnik. U oblasti savremenog pravoslavnog monaštva monah Arsenije Jovanović ističe se kao značajna ličnost. Služeći igumanom manastira Ribnica, obavlja i uloge pravoslavnog propovjednika i publiciste. Rođen u Beogradu 1960. pod imenom Aleksandar Jovanović, kasnije se zamonašio i uzeo ime Arsenije, ime koje za njega ima veliki značaj.

Osvrćući se na svoj osobni put, prisjeća se ključnog trenutka kada je gorljivo zazivao Isusa Krista u dobi od 29 godina, dok je boravio u udobnom stanu u Brooklynu u Americi. Paradoksalno, upravo je to prebivalište za njega postalo odaja mučenja jer se našao duboko uronjen u svijet poroka i droga, lišen ikakvog smisla života. Njegova introspekcija ga je dovela do pisanja knjige pod naslovom “Bog i rock and roll”, objavljene 2006. godine za vrijeme njegovog boravka u skitu manastira Crna Reka.

  • U ovom autobiografskom djelu živopisno prikazuje svoja mladenačka iskustva, živote svojih suputnika i njihovu tragičnu propast u carstvu droge i rock and rolla. Duboko divljenje prema Svetoj Gori obuzelo je monaha Arsenija, koji svoju stvaralačku energiju trenutno usmerava u pisanje poezije. Iako je njegov preferirani žanr duhovni tekstovi, on skromno priznaje da njegove vještine u stvaranju epskih pjesama možda donekle nedostaju.