Nakon što je provela DNK test, žena je otkrila uznemirujuće otkriće da djeca možda nisu biološki njezina, i tako je započela svoj silazak u buran život. Sljedeća informacija potječe od Milke Đukić, a objavljena je 04.06.2024 u 10:36 sati, a odnosi se na Obitelj. Nakon što je Lidija napravila DNK test svoje djece, ostala je potpuno iznenađena rezultatima.

  • Ishod je otkrio neočekivano otkriće: „On je doista njihov biološki otac, ali ti, s druge strane, nisi njihova biološka majka. Lidia Fairchild je u prosincu 2002. dobila šokantnu vijest da, s medicinskog stajališta, dvoje djece koje je rodila ne mogu biti biološki njezina. U tom je razdoblju ova Amerikanka, obuzeta zbunjenošću i strahom, samouvjereno izjavila medijima: „Potpuno sam svjesna da sam tu djecu rodila i donijela na ovaj svijet.

Početak Lidijinog puta započeo je razvodom od Jamieja Townsenda, oca njezine djece, kada je imala samo 26 godina. Njihova burna i problematična veza doživjela je prethodne rastave u prošlosti. Međutim, u tom razdoblju Lidija se našla u očekivanju njihovog trećeg djeteta i sve većim financijskim poteškoćama. Zbog toga nije imala izbora nego zatražiti financijsku pomoć od države.

  • U to je vrijeme država Washington naložila da se oba roditelja podvrgnu DNK testu kako bi se utvrdila njihova biološka povezanost s djecom. Mlada je žena u početku očekivala standardni pregled, no ubrzo je dobila ponudu za sastanak u državnom odvjetništvu radi zajedničke evaluacije nalaza. Prvotno pretpostavivši da je to uobičajena procedura, njezina se percepcija promijenila čim je ušla u Lidijin radni prostor, jer je odmah osjetila da nešto nije u redu. Sjedeći blizu ulaza, našao sam se pod intenzivnim pogledima onih prije mene.

Savladala me znatiželja i nisam mogao a da se ne raspitam za ishod. Njihov me odgovor ostavio zatečenim: “On je nedvojbeno otac, s 99 posto sigurnošću. Međutim, naišli smo na čudan problem – ne postoji mogućnost da ste vi njihova majka.” U početku sam prasnuo u smijeh i uzvratio: “Što zaboga insinuiraš?” Ipak, njihovo uporno ispitivanje je ustrajalo: “Jeste li vi doista Lidija Ferchajd? I gdje ste, molim vas, naišli na tu djecu?”

  • Ovaj nesvakidašnji susret Lidija je ispričala za “Samo humano”. DNK test dao je vrlo osebujne rezultate, posebno u odnosu na Lidiju. Unatoč njezinom nepokolebljivom znanju da je trudna i rodila dvoje djece, test nije uspio utvrditi genetsku vezu između nje i njezinog potomstva. Ovakav nesretan ishod ne samo da je rezultirao uskraćivanjem financijske pomoći za njezinu djecu, već je potaknuo i kaznenu istragu usmjerenu protiv same Lidije.

U stanju panike nije gubila vrijeme kontaktirajući svoje roditelje, strahujući da bi vlasti mogle oduzeti njezinu djecu zbog sumnji da je kao surogat majka upletena u malverzacije sa socijalnom skrbi. Carol Fairchild, Lydijina majka, isprva je vjerovala da se njezina kći šali, no njezina se percepcija brzo promijenila kada je svjedočila Lydijinim suzama. U pokušaju da je utješi, Carol je uvjeravala Lydiju: “Svakako, ovo mora biti nesporazum. Bila sam prisutna tijekom čudesnog trenutka njihova rođenja.

  • Svjedočila sam njihovom izlasku iz maternice i ljuljala ih u svom zagrljaju. Unatoč višestrukim testiranjima, rezultati su uvijek otkrivali istu istinu – Lidija nije biološka majka svoje djece. Izrazila je duboki osjećaj izoliranosti, kao da je jedina zagovornica svoje djece u cijelom svijetu, a njezine su molbe naišle na gluhe uši. Svaki je dan bio ispunjen neodoljivim strahom da više nikada neće vidjeti svoju voljenu djecu.

Prilikom poroda Lidijinog trećeg djeteta u rađaonici je bio prisutan službenik suda koji je uzeo uzorke krvi majke i novorođenčeta s namjerom DNK analize. Fairchild je još jednom ustvrdio da ne postoji nikakva mogućnost da beba pripada njemu. Unatoč tome što je sudski službenik bio nazočan porođaju, DNK analiza dala je proturječnu priču. Lidija se sada suočila s mogućim gubitkom ne samo svoje dvoje male djece, već i svog tek rođenog djeteta. Situacija druge žene uključivala je njezinu odluku da vrati svoju djecu.

  • Lidijin odvjetnik Alan Tindel doživio je nevjerojatan napredak kad je naišao na zapanjujuće otkriće. Amerikanka po imenu Karen Keegan naišla je na sličnu situaciju. Točnije, trebala joj je transplantacija bubrega i gajila je nadu da će jedan od njezina tri sina biti kompatibilan donor. Međutim, DNK testovi otkrili su zapanjujuću istinu: dok su sva tri muškarca bili braća i sestre, dvojica od njih nisu bili biološki povezani s njom.

Prema Lin Ulu, specijalistu transfuzijske medicine u Bostonskom medicinskom centru, očekuje se da će potomci naslijediti genetski materijal i od majke i od oca ako imaju iste biološke roditelje. Međutim, u slučaju Karen Keegan, pokazalo se da dva njezina sina nisu posjedovala njezin DNK. Ovo otkriće potaknulo je pitanja i potaknulo nas da se dublje pozabavimo ovom materijom, jer smo ovu ženu dobro poznavali i nismo sumnjali da je ona doista majka te djece.

  • Opsežnim testiranjem utvrđeno je da Karen posjeduje himerizam, iznimno rijetko stanje koje je dokumentirano u manje od 40 slučajeva diljem svijeta. Kimerizam, genetski fenomen, podrazumijeva prisutnost dva ili više različitih tipova stanica unutar jednog organizma. Jednostavno rečeno, kimerizam se javlja kod pojedinaca koji su izvorno trebali biti blizanci. Dr. Ul je dao objašnjenje, navodeći da njihova hipoteza sugerira spajanje dviju oplođenih jajnih stanica u ranoj fazi, a ne odgođeni razvoj i reapsorpciju blizanaca.

Nakon što je Tindal otkrio ovaj slučaj, Lidija je podvrgnuta dodatnim testovima i analizama, koje su u konačnici otkrile njezin vlastiti himerizam, ukazujući na prisutnost dva različita skupa DNK u njoj.

  • Lydia Fairchild suočila se s jedinstvenom situacijom u kojoj je njezina maternica sadržavala koncentriranu količinu DNK njezine blizanke, zbog čega su DNK testovi lažno pokazali da njezina djeca biološki nisu njezina. Srećom, Lidija je dobila nepobitne dokaze da je doista majka svoje djece, što je rezultiralo odbacivanjem slučaja. Lidija je izrazila zahvalnost na slučaju Karen Keegan, priznajući da njezina djeca danas možda ne bi postojala da nije izašlo na vidjelo. Koncept kimerizma ne bi im ni pao na pamet.