Priprema ovog očaravajućeg napitka je jednostavan zadatak. Za one kojima je vlastita dobrobit istinski prioritet, preporučuje se redovito pripremanje ovog napitka od češnjaka. Eliksir koji vam predstavljamo čini čuda za vaše fizičko stanje.

  • Ova izvanredna tvar ne samo da pomaže u uklanjanju masnih naslaga i jača imunološki sustav, već pročišćava krv, igra ključnu ulogu u borbi protiv ženskih bolesti, povećava produktivnost i potiče zdravlje srca.

Priprema ovog očaravajućeg napitka je jednostavan zadatak.

Za pripremu ovog sastava trebat će vam ukupno 12 režnjeva češnjaka.

Ove klinčiće pažljivo narežite na četiri jednaka dijela i pomiješajte s pola litre crnog vina. Čvrsto zatvorite posudu i stavite je na izravnu sunčevu svjetlost dva tjedna.

Tijekom tog razdoblja ključno je protresti bočicu dva do tri puta dnevno. Nakon što prođu dva tjedna smjesu prebacite u tamnu bocu. Za optimalne rezultate, konzumirajte jednu žlicu ovog eliksira tri puta dnevno tijekom jednog mjeseca.

 

BONUS TEKST:

Češnjak, bogat složenim ugljikohidratima, proteinima, mineralima i vitaminima poput vitamina B, natrija, kalija i magnezija, vrlo je cijenjen zbog brojnih zdravstvenih prednosti. Uključivanje češnjaka u redovitu prehranu može biti korisno u prevenciji bolesti srca, kardiovaskularnih bolesti i metaboličkih poremećaja poput dijabetesa.

Bezbrojne su dobrobiti povezane s češnjakom, a sada ćemo vam otkriti prednosti koje možete predvidjeti ako ga stavite ispod jastuka dok spavate. Doživjet ćete poboljšano disanje. Češnjak nudi rješenje za noćno olakšanje tako što učinkovito otčepljuje dišne ​​putove. Udisanjem češnjaka, alicin djeluje na razrjeđivanje sluzi, što dovodi do njenog isušivanja. Kao rezultat toga, vaše disanje postaje lakše, što olakšava prijelaz u miran san.

Za one kojima nije dovoljno staviti režnjeve češnjaka ispod jastuka, alternativna metoda je kuhanje češnjaka na pari prije spavanja. Jednostavno uzmite 3-5 klinčića, zgnječite ih i stavite u zdjelu vruće vode. Isključite štednjak i postavite se na sigurnu udaljenost od zdjele kako biste izbjegli moguće opekline lica dok udišete paru. Zdravlje će vam se poboljšati. Prije nego se bolest pojavi, češnjak može učinkovito ukloniti bakterije i spriječiti infekciju.

Osim toga, pomaže u brzom oporavku od prehlade i gripe. Znanstvenici sugeriraju da alicin, spoj koji se nalazi u češnjaku, ima sposobnost inhibiranja dva skupa enzima koji omogućuju štetnim mikrobima da napreduju u ljudskom tijelu. Uključivanje češnjaka u vašu dnevnu rutinu, kao što je stavljanje ispod jastuka tijekom spavanja i povećanje njegove konzumacije kada se ne osjećate dobro, može pomoći u uklanjanju klica i promicanju cjelokupnog zdravlja.

Kvaliteta sna će vam se značajno poboljšati tijekom noći. Stoljećima su se ljudi oslanjali na staru praksu stavljanja češnjaka ispod jastuka za ublažavanje nesanice. Možda se čini nevjerojatnim da snažna aroma češnjaka može djelovati umirujuće, ali to uistinu jest. Miris alicina, koji se nalazi u češnjaku, ima sposobnost izazvati i održati miran san, osiguravajući da se probudite potpuno osvježeni.

Štoviše, konzumacija znatnih količina češnjaka dovodi do povećanja razine magnezija i kalija u tijelu. Ovi esencijalni minerali značajno pridonose kvaliteti sna potičući opuštanje mišića i olakšavajući proizvodnju GABA, kiseline koja signalizira tijelu da se opusti i dopušta moždanim stanicama da se uključe u restorativne procese tijekom noći.

Vi ćete prirodno otjerati žohare. Za one koji su zabrinuti da će im se pauci uvući u usta dok spavaju ili se probude s ubodima komaraca, vrijednost iznimne zaštite ispod jastuka ne može se precijeniti. Žohari su dobro upoznati s toksičnim svojstvima češnjaka, što ga čini učinkovitim sredstvom za odvraćanje ako ga stavite ispod jastuka, osiguravajući da će vas se kloniti.

Zanimljivo je da postoje pojedinci koji koriste mješavinu vode i češnjaka kao sredstvo za odvraćanje insekata u svojim vanjskim prostorima. Međutim, konzumacija češnjaka neće dati isti rezultat u smislu odbijanja insekata. Vrijedno je napomenuti da komarce prvenstveno privlači ugljični dioksid koji izdišemo, bez obzira na naše prehrambene izbore.