Bez ostavljanja ikakvih dokaza ili komunikacije, cijenjena i cijenjena obitelj Dupont de Ligonnes, koju čine Xavier i Anjes, zajedno s njihovom djecom Arturom, Tomasom, En i Benoom, neobjašnjivo je nestala iz grada Nantesa u travnju 2011. Gdje se nalazi i sudbina ove voljene obitelji ostaju zbunjujuća misterija.

Tragična sudbina obitelji

  • Susjedi su postali sve zabrinutiji kada je imovina obitelji Dupont nestala iz njihove rezidencije, a kapci ostali zatvoreni. Unatoč višestrukim obilascima policije, nijedna sumnjiva radnja nije otkrivena. Međutim, situacija je postala zbunjujuća kada su se pojavila zagonetna pisma, u kojima se detaljno opisuje umiješanost tajnog operativca povezanog s američkim obavještajnim agencijama.

Xavier, jedini preživjeli član obitelji, tvrdio je da je i on tajni agent te da su svi članovi ušli u program zaštite svjedoka. Sumnja se počela uvlačiti u umove njihovih prijatelja. Nakon šestog susreta s policijom, posmrtni ostaci majke i četvero djece otkriveni su zakopani ispod terase.

  • U međuvremenu je otac Xavier nestao bez traga. Istraga je otkrila da su Anjes, Artur, En i Beona umrli između 3. i 5. travnja 2011., dok je Xavier ostao u rezidenciji još tjedan dana nakon gnusnog čina. Nakon tragičnih ubojstava, Xavier je došao do svog sina Tomasa, prevarivši ga s lažnim namjerama i namamivši ga natrag u njihovu rezidenciju. Izvještaji su kružili medijima prema kojima su otac i sin viđeni kako dijele zajednički obrok 4. travnja. Xavier je položen odvojeno od svoje žene i troje djece.

Nakon ubojstava, Xavier je nestao, a policija ga je posljednji put vidjela snimile su nadzorne kamere u Roquebrune-sur-Argensu. Teško je razumjeti motive koji stoje iza ovog gnusnog zločina, ali postoje spekulacije da su strašne financijske okolnosti mogle igrati ulogu. Nakon smrti svog oca, Xavier je postao svjestan svog bankrota, što je potencijalno poslužilo kao katalizator za ovaj tragični događaj.

  • Unatoč davanju lažnih informacija vlastima, Xavier Dupont uspio je izbjeći uhićenje. Okolnosti njegova nestanka dovele su do raznih teorija. Neki sugeriraju da je možda sam sebi oduzeo život, dok drugi nagađaju da je pedantno orkestrirao svoj bijeg i da sada boravi na neobjavljenoj lokaciji, potencijalno čak preuzimajući novi identitet u stranoj državi. Enigma i dalje traje, zadivljuje i ostavlja brojne upite neriješenim.

Obitelj Dupont de Ligonnes ostaje urezana u sjećanje zbog užasne nesreće koja je zauvijek promijenila njihovu zajednicu i izazvala šok u cijeloj naciji. Misteriozni Xavierov nestanak ostaje neriješen, zadivivši čak i Netflix koji je ovu priču predstavio u prvoj sezoni “UNSOLVED MYSTERIES” u epizodi pod nazivom “House of Terror”. Ovaj čudni slučaj nastavlja plijeniti pozornost medija kao jedna od najzbunjujućih i najbizarnijih misterija u Francuskoj.