Kao što je sam Jack Nicholson rekao, nedostatak priznanja njegove kćeri bio je kolateralna šteta njegovom odnosu s njezinom majkom Jack Nicholson rođen je u New Jerseyju 1937. godine, a postao je slavni glumac nakon što se s 13 godina preselio u Hollywood. Njegova karijera uključuje uloge u filmovima kao što su “Naked”, “The Shining”, “A Few Good Men” i “One Flew Over the Cuckoo’s Nest”.

  • Nicholson je dobio više nominacija za Oscara nego bilo koji drugi glumac u povijesti, što ga čini jednim od najcjenjenijih glumaca 20. stoljeća. Međutim, njegov osobni život bio je i impresivan i kontroverzan. Njegova biografija i zapisi o njegovim aktivnostima otkrivaju mračniju stranu njegova karaktera. Nicholson je eksperimentirao s drogama, koristeći kokain na neobične načine za povećanje seksualnog užitka. Mnogi ljudi ove postupke smatraju čudnim i odvratnim.

Jedan od poznatih incidenata vezanih uz njegovu kuću bio je kada je 1977. godine Roman Polanski uhićen zbog zločina nad maloljetnicima. Polanski je u Nicholsonovom domu fotografirao 13-godišnju Samanthu Gail za francuski Vogue, koju je uočila Anjelica Huston. Tijekom istrage policija je otkrila veliku količinu droge, no Nicholson je većinu uspio sakriti u lažne posude s kremama za brijanje. Ovisnost o drogama obilježila je Nicholsonov život. Prvo iskustvo s LSD-om bilo je toliko intenzivno da je rezultiralo halucinacijama i fantazijama o kastraciji.

  • Njegovo konzumiranje droga bilo je javno i često ju je koristio pred svojom djecom. U intervjuu za časopis People, Nicholson je otvorio svoje iskustvo s meskalinom, ali je naglasio da nikome ne preporučuje korištenje tog lijeka. Nicholson je bio poznat po svojim divljim zabavama, na kojima su gosti često konzumirali marihuanu, alkohol i kokain. Jedan od najpoznatijih trenutaka njegove karijere je scena iz filma Goli u kojoj on, Peter Fonda i Dennis Hooper puše marihuanu uz logorsku vatru.

Nicholson je priznao da su svi bili “uzbuđeni” dok su snimali scenu. Njegovi odnosi sa ženama bili su jednako burni. Nicholson je bio u vezi s Anjelicom Huston 17 godina, ali je često imao veze i s drugim ženama, uključujući pjevačicu Michelle Phillips i glumicu Meryl Streep. Huston je na kraju prekinuo s Nicholson kad je otkrila da je trudna s djetetom puno mlađe žene. Nicholson je imao poseban odnos prema svom izgledu. Godine 2006. odlučio je tri mjeseca hodati gol kako bi se povezao sa svojim tijelom.

  • Eksperiment nije u potpunosti riješio njegovu nesigurnost, ali je pokazao njegovu želju da prihvati sebe onakvim kakav jest. Nicholsonovi tulumi bili su poznati po ekstremnim događajima, a gosti su mu bili vjerni i otkrili su malo detalja o događanjima. Njegov dom bio je stalna zabava puna droge, alkohola i seksa. Unatoč svim kontroverzama, Nicholson je uspio održati uspješnu karijeru.

Njegove uloge u filmovima kao što su “Let iznad kukavičjeg gnijezda” i “Nekoliko dobrih ljudi” donijele su mu počasti i nagrade, uključujući Oscara i nagradu filmskog festivala. Jedna od najvećih tajni u životu Jacka Nicholsona otkrivena je kada je imao 37 godina. Njegova “sestra” Joan zapravo mu je bila biološka majka, a istina je otkrivena kada je novinar Timea istražio njegovu prošlost.

  • Nicholson je bio šokiran ovom informacijom, ali ju je uspio prihvatiti kao dio svog jedinstvenog životnog iskustva. Nicholsonov život bio je pun kontrasta — od nevjerojatnih glumačkih postignuća do kontroverznih osobnih odluka. Njegova priča svjedočanstvo je složenosti ljudske prirode i moći umjetnosti koja proizlazi iz najneobičnijih iskustava.