Tijekom rutinskog sistematskog pregleda, poznata voditeljica Nina Kolundžija dobila je nesretnu vijest da joj je dijagnosticiran rak gušterače. Igrom sudbine Nina Kolundžija otkrila je rak gušterače na rutinskom pregledu 2020. godine. Unatoč tome što se osjećala savršeno zdravo i imala optimalnu krvnu sliku, u mladosti se suočila sa surovom stvarnošću tumora gušterače.

  • Tijekom rutinskog i metodičkog pregleda naišao sam na prisutnost tumora. Rak gušterače posebno je opasan jer često ostane neotkriven dok ne dosegne uznapredovali stadij. U trenutku kada se simptomi pojave, obično je prekasno za učinkovitu intervenciju. Zanimljivo, nisam osjetio apsolutno nikakve simptome. Nijedan od pokazatelja koji bi inače pobudili sumnju nije bio prisutan u mom slučaju.

Medicinski stručnjaci su prvotno identificirali problem s mojim žučnim mjehurom i pomno pratili njegov razvoj. Međutim, nakon mog naknadnog pregleda, to više nije predstavljalo problem. Umjesto toga, otkrili su mi postojanje ciste na gušterači. Voditelj je ispričao da im je krvna slika odlična. Gostujući u emisiji “Puls Srbije” na Kurir TV-u, otkrila je da joj je daljnjim ispitivanjem u gušterači otkrivena nekancerogena izraslina poznata kao predmaligni mucinozno-cistični tumor.

  • Na ultrazvuku abdomena uočena je promjena, a krvna slika ostala je u izvrsnom stanju. Kolundžija je istaknula da se nakon operacije revnosno pridržava svih liječničkih preporuka. Zbog covid protokola koje provode bolnice, morao sam strpljivo čekati godinu dana prije operacije. Nakon zahvata proveo sam dva tjedna u bolnici i sada imam pozamašan rez na trbuhu. Po izlasku iz medicinske ustanove, nisam mogao a da se ne osjećam pomalo slabo. No, cilj mi je u roku od mjesec dana vratiti nekadašnju snagu i marljivo se pridržavam uputa liječnika.

Krajem siječnja idem na prvu postoperativnu kontrolu i za sada je sve u redu. Nije mi bila potrebna nikakva dodatna terapija, jer je operacija uspešno rešila moj zdravstveni problem”, rekla je voditeljka. B92 je počeo sa radom u leto 2007. godine. Od malih nogu gajila je težnje za bavljenjem sportom. No, prepoznavši svoj ograničeni talent na tom području, odlučila je nastaviti karijeru sportske novinarke. S uvjerenjem da će najviše znanja i iskustva steći od vrhunskih stručnjaka, pridružila se sportskoj redakciji B92, izbor koji se pokazao ispravnim.

  • U početku je surađivala na web stranici prije nego što je prešla na televiziju. Upravo u televizijskom mandatu imala je priliku debitirati, prateći doček našeg cijenjenog plivača Milorada Čavića nakon njegove sjajne srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Kao prva žena na mjestu voditeljice, a potom i urednice sportskih vijesti i kritike na televiziji B92, ostvarila je značajan korak.

Jedno od njezinih značajnih postignuća uključuje stvaranje programa koji bilježi izvanredan uspon Novaka Đokovića na vrh ATP ljestvice i njegov trijumf na cijenjenom teniskom turniru Wimbledon. Unatoč njezinim različitim ulogama, i dalje je strastvena prema izvješćivanju i žarko želi izvještavati o Olimpijskim igrama. Rođena u Banjoj Luci u prosincu 1984. godine, završila je Fakultet političkih znanosti, smjer novinarstvo i komunikologija. Engleski joj predstavlja izazov, ali uspijeva učinkovito komunicirati na španjolskom.