Legendarni pevač Džej Ramadanovski preminuo je u decembru 2020. godine, ostavljajući za sobom bogatu muzičku karijeru i mnoge obožavaoce. Danas bi proslavljao svoj 60. rođendan, a njegova mlađa ćerka, Marija Ramadanovski, se tim povodom oglasila na svom Instagram profilu kako bi izrazila svoje emocije. Marija je napisala dirljivu poruku u kojoj se obraća svom ocu, izražavajući koliko im svima nedostaje. “Tajko moj, nadam se da slaviš 60. rođendan na nekom boljem mestu. Mnogo nam nedostaješ! Hvala ti što brineš o nama i čuvaš nas i odozgo! Veliki si,” napisala je Marija, pokazujući koliko je Džej bio važan u njenom životu i koliko je njegova prisutnost i dalje oseća u njihovim srcima.

  • Andrijana Tomanić, koja je bila uz Džeja do njegovog poslednjeg dana, takođe je podelila svoje misli putem društvenih mreža. Ona je napisala: “29.05. Srećan ti rođendan na nekom drugom svetu, zauvek u srcu.” Njene reči odražavaju duboku tugu i sećanje na čoveka koji je bio ne samo veliki umetnik, već i značajan deo njenog života.

U čast pokojnog pevača, poznati kompozitor Aleksandar Radulović Futa osnovao je “Džej tribute bend”. Ovaj bend je posvećen izvođenju hitova legendarnog pevača sa Dorćola, pesama koje su potpisali upravo Radulović i njegova supruga, slavna Marina Tucaković. Bend je već spreman za nastupe i njihova misija je da održe sećanje na Džeja živim kroz njegovu muziku.

  • Džej Ramadanovski, poznat po svom specifičnom glasu i harizmi, ostavio je neizbrisiv trag na balkanskoj muzičkoj sceni. Njegove pesme su postale evergrini, a on je stekao status muzičke legende. Iako ga više nema među nama, njegova muzika i dalje živi i nastavlja da inspiriše nove generacije.

Sećanje na Džeja je snažno i živo, ne samo kroz njegove hitove već i kroz sećanja onih koji su ga poznavali i voleli. Njegova porodica, prijatelji i fanovi danas sa ponosom i tugom obeležavaju njegov rođendan, svesni da je njegov duh i dalje prisutan u svemu što je ostavio iza sebe. Kroz ljubav i sećanje, Džej Ramadanovski će zauvek ostati veliki.

Džej Ramadanovski je bio poznat i po svom burnom ličnom životu. Bio je u braku sa Nadirom Ramadanovski, sa kojom ima dve ćerke, Mariju i Anu. Njegov brak je bio pun uspona i padova, ali je uvek govorio o svojoj porodici sa puno ljubavi i poštovanja. Džej je imao problema sa zakonom i zdravljem tokom svog života, ali je uvek nalazio način da se vrati na scenu i da svojim fanovima pruži ono najbolje. Bio je poznat po svom velikom srcu i često je učestvovao u humanitarnim akcijama, pomažući onima kojima je pomoć bila potrebna.

Džej Ramadanovski je preminuo 6. decembra 2020. godine u Beogradu. Njegova smrt je bila veliki gubitak za muzičku scenu Balkana. U znak sećanja na njega, osnovan je “Džej tribute bend” koji izvodi njegove hitove i održava sećanje na njega živim. Džej Ramadanovski će zauvek ostati upamćen kao jedan od najemotivnijih i najautentičnijih pevača sa ovih prostora. Njegova muzika i dalje živi kroz njegove pesme koje se slušaju sa istim žarom i emocijom kao i pre. Njegova priča je priča o upornosti, talentu i ljubavi prema muzici koja je inspirisala mnoge.