Godine 2015. Ajdina majka je otišla, a sa sobom je povela i njegovog brata za kojim jako čezne. Priča o malom Ajdinu, kojeg je majka napustila 2017. godine, duboko je odjeknula cijelom regijom, izazvavši kolektivni izljev emocija.

  • U potrazi za boljim životom, majka je odlučila otići, a sa sobom je povela i mlađeg sina koji je Ajdinov brat. Priča o Ajdinu Mujkiću, dječaku iz Bosne i Hercegovine kojeg je majka ostavila, a odgojio djed Husein, izazvala je veliki potres u regiji. Nakon majčina odlaska, mlada Ajda utjehu pronalazi u brizi djeda koji se zbog dugogodišnje ozljede noge oslanja na štake i sam treba pomoć.

Suočen sa svakim izazovom, ovaj dvojac trijumfira. Žive u zapuštenoj rezidenciji, gdje često nema struje, i uspijevaju spojiti kraj s krajem bez ikakvog izvora prihoda. Možda će vam biti intrigantno istražiti fotografiju Ajdina, mladića, koju je snimio preentscreen na Youtubeu. Prije mnogo godina, djed je zadobio ozljedu noge zbog koje nije mogao raditi i zarađivati ​​za život.

  • Shodno tome, kada je majka otišla, vjerojatno u potrazi za boljim životom, povela je sa sobom Ajdinovog mlađeg brata. Iako je Ajdin imao veliku želju za biciklom, nažalost, djed mu tu želju nije uspio ispuniti. Ajdin se povremeno javi telefonom, ali sporadična komunikacija ne uspijeva ublažiti duboki osjećaj praznine koji osjeća osmogodišnji dječak. U međuvremenu, otac mukotrpno radi u polju, rijetko se vraća kući i, kako tvrde i djed i dječak, ne pruža nikakvu financijsku potporu za odgoj djeteta.

Prije nekog vremena jedan uplakani dječak izgovorio je riječi koje su duboko odjeknule u zajednici: „Čeznem za svojom majkom, ali najviše mi nedostaje moj brat. Ipak, moramo zapamtiti da će se sve kad-tad dogoditi. Nakon što je priča o malom Ajdinu emitirana na bosanskohercegovačkoj televiziji Hayat, cijela nacija je postala svjesna izazovnih okolnosti u kojima se nalazi osmogodišnji dječak, zbog čega su socijalni radnici pristupili kući djeda Huseina.

  • Jedna od stvari koje je djed spomenuo je da su ga socijalne radnice obavijestile da su njihovi poslovi nakon objave priče umalo ugroženi. Husein im se suprotstavio, izrazivši svoju frustraciju pitanjem što je mogao poduzeti prema njima, jer su oni već neko vrijeme bili svjesni situacije u kojoj se nalazi mali Ajdin. Ajdin je bio bez majke dvije godine, a za to vrijeme je bio pod Huseinovom skrbi, ali za sve to vrijeme nikada se nisu potrudili posjetiti. Godine 2023.

novinar iz Bosne napravio je intervju s Ajdinom, koji je rezultirao otkrićem da je dječak sada napunio 14 godina. Izražavajući zadovoljstvo svojom trenutnom situacijom, izjavio je da su mu sve želje zadovoljene. Narativ Ajdina Mukića odjeknuo je u brojnoj publici, osvojivši milijune. Trenutno živi uz oca, maćehu, polusestru i djeda Huseina. Suosjećanjem onih koji su suosjećali s njihovom situacijom, za njih je izgrađen dom, a Ajdinu je poklonjen bicikl. Nadalje, njihova je veza doživjela pozitivan rast. Ajdin otkriva da sada ima priliku da se sa svojim bratom druži na godišnjem nivou.