Hanka Paldum, već više od četrdeset godina istaknuta ličnost domaće estradne scene, tokom cijele je karijere uspijevala sačuvati privatnost od očiju javnosti. Zbog toga je dostupno vrlo malo informacija o njenim nasljednicima, Mineli i Mirsadu. Nakon udaje za Muradifa, svoju srednjoškolsku ljubav, Hanka je radosno dočekala dolazak njihove djece. Međutim, susrela se sa značajnim izazovima tijekom oba iskustva poroda.

Tijekom svojih iskustava s porodom susrela sam se s golemim izazovima, koji su doveli do kliničke smrti uzrokovane zdravstvenim komplikacijama. Porođaj s Mirzom pokazao se još težim jer sam se suočila s nekoliko minuta beživotnosti, uspomene na kojoj ne želim razmišljati. Prihvaćajući majčinstvo kao prirodan napredak u životu, uvijek sam iznad svega davala prednost svojoj ulozi supruge, a moji umjetnički angažmani su to slijedili”, izjavila je Hanka.

Kći Hanke Paldum u posljednje je vrijeme sve vidljivija na domaćoj javnoj sceni, aktivno se uključuje u javna događanja, pridonosi koordinaciji vlastitih nastupa, a u središte pozornosti dolazi i u spotu svoje majke za renomiranu pjesmu “Niko kao majka”. Kad god se kćerka Hanke Paldum pojavi u javnosti, vidljivo je da posjeduje istinsku ljepotu, karizmu i šarm, ostavljajući pozitivan utisak. Minela i Elvis Jašar u sretnom su braku već 12 godina, uživajući u snažnom partnerstvu punom ljubavi.

DODATNI SADRŽAJ: ŽIVOT HANKE PALDUM

Rođena 28. aprila 1956. godine u istočnobosanskoj općini Čajniče, rane je godine provela u rodnom gradu uz voljene roditelje Muju i Pembu. Na kraju, sa sedam godina, preselila se u Sarajevo. Hanka je blagoslovljena sa starijim bratom po imenu Mustafa, mlađim bratom po imenu Smail i dvije sestre, Razom i Rasemom. Odrastajući u tradicionalnom kućanstvu, iskusila je prisutnost rodno specifičnih pravila koja su utjecala na živote ženske djece. Žudeći za slobodom da se igra s drugom djecom, željno je iščekivala početak svog školovanja. Od samog polaska u osnovnu školu postala je aktivna članica školskog zbora, a svoj vokalni talent iskazivala je kao solistica na raznim školskim druženjima.

Publiku je osvajala srčanim izvođenjem sevdalinki. Potaknuta bratom Smailom, svoje je pjevačke sposobnosti podigla do novih visina pridruživši se KUD-u Bratstvo. Tijekom srednjoškolskih godina postala je cijenjena članica KUD-a Ivo Lola Ribar. Poznata po izuzetnoj ljepoti, Hanka je bila vrlo tražena među brojnim obožavateljima u svom gradu. Među njima je bio i Muradif, student književnosti koji joj je s vremenom postao prvi dečko, a kasnije i muž. Njihovo vjenčanje održano je u Duvnu, Muradifovom rodnom gradu, 1976. godine. Par je 1981. na svijet poželio kćer Minelu, a pet godina kasnije rodio im se sin Mirzad.

Za sve vrijeme trajanja opsade Sarajeva, Hanka je hrabro ostala uz svoju djecu, pokazujući nepokolebljivu snagu i odlučnost. Tijekom ovog izazovnog razdoblja donijela je tešku odluku o raskidu braka, shvativši da joj suprug više nije oslonac kakav je nekada bio. Krenuvši na novo putovanje kao samohrana majka, Hanka se suočila s brojnim preprekama, posebno u pogledu upravljanja dobrobiti svoje djece i vlastitim karijernim težnjama. Osvrćući se na svoja iskustva, izrazila je uvjerenje da muškarcima, zbog njihove inherentne nestabilnosti, ne bi trebalo povjeravati položaje moći i slave. Nakon toga razvila je duboku ljubav prema nogometnom treneru Miladinu Živadinoviću koji joj se pridružio na koncertima.

Tijekom jednog od njihovih putovanja iskreno ju je zaprosio, što je ona odbila, što je dovelo do njihovog kasnijeg razdvajanja. Hankino romantično putovanje nastavilo se dolaskom Fuada Hamzića, sarajevskog trgovca, za kojeg se na kraju i udala. Nažalost, njihova se veza pokazala kratkotrajnom. U trenutku otvorenosti, Hanka je izrazila svoju naklonost prema Harisu Silajdžiću. No, javnost je to pogrešno protumačila kao strateški potez da privuče pažnju svojom glazbom, s obzirom da je Haris već bio oženjen. Glazba je sastavni dio Hankinog identiteta, a usmjeravanje djece prema pozitivnoj budućnosti joj je prioritet u odnosu na vlastite karijerne težnje.

Nažalost, mediji su se uglavnom fokusirali na negativne događaje u vezi sa Hankinim sinom. Godine 2005. bio je izložen nasilnom napadu ispred restorana u Sarajevu, a nekoliko godina kasnije hospitaliziran je nakon što je zadobio prostrijelnu ranu. Godine 2014. suočio se s pravnim problemima kada je uhićen zbog posjedovanja nenapunjenog vatrenog oružja i heroina. Samo nekoliko mjeseci kasnije, bio je uključen u potresan incident u kojem je slučajno udario tri žene dok su prelazile ulicu. Nakon ovog incidenta Hanka je donijela tešku odluku da sina izbaci iz škole kuća.

Prije toga je vjerovala da mu je dobro u Njemačkoj, gdje se liječi i radi. Nažalost, stanje mu se pogoršalo po povratku u Sarajevo zbog burne veze s djevojkom. Mirzad se 2016. godine ponovno našao u problemima sa zakonom, ovoga puta na graničnom prijelazu. U tom trenutku Hanka je jasno dala do znanja da neće intervenirati da mu pomogne, jer smatra da on mora preuzeti odgovornost za greške koje je napravio.