Godinama su se Jenin i John Mike Harvey iz Ohia borili u potrazi za začećem djeteta. Međutim, 1991. njihova se sreća promijenila kada su otkrili dr. Nicholasa Spirtosa, poznatog stručnjaka za probleme plodnosti. Dr. Spirtos, koji je bio šef odjela za reproduktivnu endokrinologiju, neplodnost i IVF/transfer embrija u Gradskoj bolnici Akron, pružio im je nadu.

  • Nakon nekoliko mjeseci dogodio se nevjerojatan događaj – Jenin je zatrudnjela, a sljedeće godine rodila se njihova voljena kći Jessica. Godine 1992. Dženin je uspješno rodila zdravu djevojčicu nakon što je prošla pristupačniju IUI proceduru, također poznatu kao intrauterina inseminacija, gdje se obrađeni uzorak sperme izravno umeće u ženinu maternicu, za razliku od skupljeg IVF tretmana.

U jednom trenutku, sve što je obitelj Harvey znala preokrenuto je 2021. Nakon tri desetljeća od njihovog prvog sastanka sa stručnjakom za plodnost, neočekivani božićni dar razotkrio je duboko skrivenu tajnu koja je obojici izmicala. Za Božić 2020. Dženin i John su kćeri i zetu kupili DNK testove jer su oboje bili nestrpljivi da otkriju korijene predaka svoje šire obitelji. Tijekom konferencije za novinare 2022.

  • Jessica je izrazila našu namjeru da obiđemo Europu i želju da uspostavimo veze s potencijalnim daljnjim rođacima u zemljama koje planiramo posjetiti, jer smo vjerovali da će to biti intrigantno iskustvo. Cijela obitelj, uključujući Janine Harvey i Johna Mikea Harveya, bila je zatečena neočekivanim rezultatima testa. Nalazi su otkrili da Jessica nema nikakve genetske veze sa svojim navodnim ocem. Ovo otkriće pokazalo se iznimno teškim za pomiriti se s obitelji, jer je izazvalo mnoštvo neodgovorenih upita. Tko je biološki otac Jessice? I što se uopće moglo dogoditi s Johnovom spermom?

Ne postoji genetski materijal koji može promijeniti činjenicu da je Jessica naša voljena kći. Daljnjim ispitivanjem otkriveno je da je Jessicin biološki otac bio gospodin koji je, zajedno sa svojom suprugom, primao medicinsku njegu od dr. Spritosa u identičnoj bolnici iu istom razdoblju kao Harveyevi. Na konferenciji za novinare Dženin je iznio naš nepokolebljivi cilj: imati dijete koje će dijeliti genetske veze s nama oboma.

  • Tijekom gotovo tri desetljeća u našim glavama nikada nije bilo sumnje da Jessica nije naša. Tijekom veljače 2022. supružnici Harvey i Jessica pojedinačno poduzeli su pravni postupak protiv bolnice, navodeći nesavjesno liječenje, nemar i prijevaru. Njihova je tužba tvrdila da je bolnica upotrijebila spermu nepoznate osobe umjesto sperme Johna Harveyja, a da oni nisu znali. John je izrazio poteškoće u prenošenju osjećaja koji nastaje nakon otkrivanja da je nečija percipirana stvarnost bitno drugačija od onoga u što se prije vjerovalo.

To je slično naglom buđenju u životu koji pripada drugoj osobi. Unatoč brojnim transformacijama koje je doživjela obitelj Harvey, ističu da njihova nepokolebljiva ljubav jedno prema drugome ostaje postojana. “Mike je moj supružnik, Jessica je naše dijete. Nikakva genetska struktura ne može promijeniti ovu istinu. Namjera naše obitelji da svoju priču podijeli s javnošću je pružiti pomoć drugima i spriječiti slične pojave u budućnosti”, zaključio je Džanin.