Olivera Balašević, supruga Đorđa Balaševića, u Zrenjaninu je ušla u ovaj svet 29. aprila 1959. godine, označivši početak njenog putovanja u svet ispunjen atletskim i umetničkim traganjima. Od ranog djetinjstva rasplamsala se njena strast i za sport i za scensku umjetnost, očaravši njenu zajednicu svojim izvanrednim vještinama kao gimnastičarka i glumica.

Iako nije opštepriznato, postojao je period u Balaševićevom životu kada je donela odluku da doprinese oblasti obrazovanja, posvetivši se dugo vremena kao profesorica u školi. Godine 1982. imala je privilegiju da pokaže svoje glumačko umeće u veoma zapaženom filmu “Pop Ćira i pop Spira”, koji je ostavio neizbrisiv trag u glavama publike. Njena izvanredna uloga Jule u filmu bila je zaista nezaboravna, a briljantnosti je dodala činjenica da je uz nju značajnu ulogu odigrao i njen supružnik iz stvarnog života.

Uslijedilo je mnoštvo izvanrednih predstava, što je dodatno učvrstilo njenu reputaciju svestrane glumice, što je vidljivo u njenim zapaženim doprinosima filmovima kao što su “Ulični pjevači”, “Special Redaction” i “Like Early Frost”. Osim toga, Olivera je imala i značajnu ulogu u organizaciji i vođenju koncerata Đorđa Balaševića.

Iako je njen glavni fokus bio na nadgledanju kreiranja i izvođenja scenografije, vredi napomenuti da nije bila uključena u svaki nastup renomiranog novosadskog umetnika tokom njegove slavne karijere. Dodavajući svom raznolikom portfelju dostignuća, odvažila se na područje književnosti i krajem 2019. objavila svoju knjigu pod nazivom “Planet Djorto”. dubokom uticaju njene majke na njen život. Nadovezujući se na svoje kreativne poduhvate, Olivera je proširila svoj umjetnički repertoar izdavanjem animiranog filma pod nazivom “Soot Fairy Tale” u aprilu 2021. Ovo očaravajuće kinematografsko remek-djelo crpi inspiraciju iz tema istraženih u njenoj gore spomenutoj knjizi, dodatno pokazujući svoju bezgraničnu maštu i sposobnost priče o životu kroz različite umjetničke medije.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here