Glumica Ceca Bojković iskreno je pričala o svojoj djeci i podijelila potresna saznanja o njima. Profesionalni put Svetlane Bojković išao je stalno uzlaznom putanjom do cijenjene titule jedne od najcjenjenijih glumica na ovim prostorima. Jednako zadivljujući je i njezin privatni život, koji je intrigantan koliko i karijera.

  • Katarina Žutić, njezina kći, slijedila je put svoje majke i postigla zapažene uspjehe kao glumica. U najizazovnijim razdobljima kćerkinog života, Svetlana je pružala značajnu podršku. Kaja je dobila značajnu podršku i od supruga i od mene, što iznimno cijenim. Drago mi je što smo prebrodili naše izazove. Mnogi pojedinci vode ispunjene živote bez djece, i doista, privilegija je imati unuke koji nastavljaju obiteljsko nasljeđe.

Međutim, ja to neću doživjeti; priča o Katarini i mom životu služi mi kao duboka nagrada. Sažima sve što sam želio postići i što sam mogao postići tijekom svog vremena na ovoj zemlji. U osvrtu na Gloriju povjerila je svojoj kćeri, glumici Katarini Žutić, da je kasnije u životu prigrlila svoj glumački identitet. Otprilike petnaest godina Kaya se intenzivno bavila glumom u kazalištu, filmu i televiziji.

  • Tek nakon tog razdoblja Svetlana joj je rekla da je dosegla razinu zrelosti, prepoznala svoj razvoj kao glumice i osjećala se opušteno gledajući njezine izvedbe bez straha. “Bilo mi je izuzetno drago”, kaže Svetlana primajući Sterijinu nagradu, jedino priznanje koje nikada nisam dobila. Taj je trenutak imao poseban značaj za mene kao njezinu majku. Ako Bog namjerava nametnuti kaznu i natjerati vas da “konzumirate” čin izvedbe, tada odlučuje da i vi i vaše dijete preuzmete uloge glumaca.

Svaku Kayinu mladenačku traumu vezanu uz njezin razvoj kao glumice doživjela sam u dva navrata. U nastojanju da je zaštitim od boli i pružim nepokolebljivu podršku tijekom njezinih izazova, nastojao sam prikriti svoje osjećaje. Srećom, to poglavlje je zatvoreno. Sada sam oslobođen tjeskobe koju sam nekoć osjećao dok sam svjedočio njezinim nastupima u kazalištu, na filmu ili na televiziji.

  • Vi ste živahna žena. Koliko vremena možete odvojiti za svoje voljene – svoje dijete, supružnika i obitelj – usred svojih poslovnih obveza? “Sada imam više vremena. No, žalim što svojoj kćeri nisam posvetio više trenutaka u godinama njezina odrastanja, koje su nesumnjivo bile najdragocjenije.

Imao sam sreću što sam imao podršku dvoje baka i djedova. Oboje Kajin otac, Miša Žutić , a ja sam bila samo djeca, a naši su roditelji aktivno sudjelovali u našim životima. Rodila sam Kaju s 25 godina. Tek nakon mog odlaska u mirovinu, nakon što je Kaja sazrela i uspostavila svoju samostalnost, ta se dinamika promijenila uživajte u prekrasnom odnosu s njom”, podijelila je Svetlana sa Styleom.