Danas vam donosimo način kako da sebi olakšate kod bolova u zglobovima.Iako se ova metoda može činiti neortodoksnom određenim pojedincima, pokazala je značajne prednosti za brojne ljude, a ima potencijal pomoći i vama. Majstor Mu Yuchun zagovara ovu masažu kao sredstvo za ublažavanje bolova i sprječavanje njihovog ponovnog pojavljivanja. Video u nastavku ilustrira određenu tehniku ​​koja može poboljšati zdravlje vaših koljena.

  • On objašnjava da energija koja se stvara u našim rukama tijekom pljeskanja funkcionira slično kao pumpa za koljena. Lagano tapkanje po koljenu pomaže upijanju hranjivih, biološki aktivnih tvari u tom području. Dok se metode pljeskanja mogu primijeniti na različita područja nogu, primarni fokus uvijek treba biti na koljenu. Kada koristite ovu tehniku, ključno je držati jednu ruku na koljenu cijelo vrijeme.

Po završetku ove masaže doživjet ćete pojačan osjećaj opuštenosti u koljenu, zajedno s osjećajem lakoće. Druga tehnika uključuje smanjenje trenja. Dok jednom rukom vršite pritisak prema unutra prema tijelu, istovremeno drugom rukom vršite pritisak prema van na koljeno. Postavite ruke na koljena, koja bi trebala biti točno ispod vas. Koncentrirajte se na kritičnu točku koja se nalazi na unutarnjoj strani koljena, gdje završava kost, i nježno kružnim pokretima masirajte ovo područje duže vrijeme.

  • Značajno područje postaje vidljivo malo dublje, u blizini tetiva. U ovoj regiji preporučljivo je koristiti kružne pokrete tijekom masaže i slobodno izmjenjivati ​​prste i ruke dok se bavite ovim dijelom. Korištenje laktova ključno je za učinkovito postizanje toga. Treća ključna komponenta je značajan mišić smješten u koljenu. Ovaj element je ključan u pružanju početnog liječenja kada se tekućina nakuplja u koljenu.

Malo prilagodite svoj položaj. Usmjerite pozornost na osjetljivo područje odmah ispod bedara. Eksperimentirali smo s ovom jednostavnom masažom koljena u redakciji i moramo priznati da pruža divno iskustvo i trenutno opuštanje. Njegova primarna prednost leži u njegovoj dostupnosti, što mu omogućuje da se lako pronađe na brojnim lokacijama. Želimo vam puno zdravlja!

BONUS:

  • RAZLOZI OTEČENIH NOGA PO VRUĆEM VREMENU: Ovaj temeljni problem može se lako spriječiti. EVO KOJE RADNJE TREBATE PODUZETI. Kako se ljeto bliži, mnogi pojedinci željno iščekuju priliku da oslobode svoja stopala okova obuće. Međutim, ovo početno uzbuđenje često se pretvara u žaljenje nakon što se primijeti oticanje stopala uzrokovano nošenjem sandala. Glavni uzrok ovog stanja je nedovoljna konzumacija tekućine. Širenje krvnih žila uzrokovano toplinom dovodi do nakupljanja tekućine, što pak rezultira oticanjem.

Postoji nekoliko pristupa za rješavanje problema natečenih nogu. Neophodno je održavati pravilnu hidrataciju pijenjem odgovarajuće količine vode. Koristan je bavljenje hodanjem, a poželjno je povremeno zastati i promijeniti položaj, a pritom paziti i na stanje svojih stopala. Za optimalne rezultate preporučuje se unošenje losiona tijekom masaže stopala. U slučajevima dehidracije, koncentracija soli u tijelu raste, potičući ga da zadrži ograničenu količinu vode koju prima.

BONUS TEKST.

  • Simptomi uočeni na jeziku mogu otkriti utječe li kava štetno na vaše zdravlje. Dr. Anis Khalaf predlaže nekomplicirani test kod kuće za procjenu je li konzumacija kave štetna za vaše zdravlje. Nedavno je otkriveno da specifični simptomi na jeziku mogu ukazivati ​​na potencijalnu štetu od konzumiranja kave. Prema dr. Anis Khalaf, ovaj jednostavan test može vam pomoći da utvrdite predstavlja li vam kava problem.

Dr. Anis Khalaf upozorava da određeni simptomi uočeni na jeziku mogu ukazivati ​​na to da kava nije najprikladniji napitak za pojedince. On preporučuje izbjegavanje kave ako se primijeti višestruko pucanje i gusta žuta prevlaka na jeziku. Prema izvješćima The Mirrora, ovi pokazatelji često upućuju na “neravnotežu u tijelu”, koja se može pojačati konzumiranjem kave.

  • Iako Khalaf ne daje dodatne pojedinosti, ova se pojava u kontekstu kineske medicine naziva “nedostatkom yina”. Ovo stanje karakterizira višak topline u kombinaciji s nedostatkom tekućine ili hladnoće. Dr. Lawrence Cunningham nedostatak yina karakterizira kao tjelesnu neravnotežu uzrokovanu nedostatkom esencijalnih prehrambenih komponenti, što se može manifestirati simptomima poput nemira i lupanja srca.

Kava, identificirana kao “inherentno zagrijavajući” stimulans, može pogoršati ove simptome. Osim toga, Cunningham napominje da prisutnost žute prevlake na jeziku obično označava probleme s probavnim sustavom i ne može se pripisati samo unosu kave. Nekoliko čimbenika može igrati ulogu u razvoju ovog plaka, uključujući nedovoljnu oralnu higijenu, dehidraciju te postojanje bakterija i gljivica.

  • Kava, zbog svoje kisele prirode, može pogoršati ova stanja mijenjajući pH ravnotežu u usnoj šupljini, čime se olakšava razmnožavanje bakterija i gljivica. Osim simptoma koji mogu utjecati na jezik, konzumacija kave također može rezultirati daljnjim komplikacijama, kao što su nelagoda u želucu i refluks kiseline, budući da stimulira izlučivanje želučane kiseline. Štoviše, prekomjerna konzumacija kave može dovesti do pojave glavobolje ili migrene.