Danas vam donosimo priču o ženi koja s 32 muškarca živi na osamljenom otoku inspirirala je stvaranje filma. Značajan događaj dogodio se tijekom Drugog svjetskog rata na malom otoku Anantahan, smještenom unutar Marijanskog arhipelaga u Tihom oceanu, koji se prostire na samo 33 četvorna kilometra.

  • Od 1945. do lipnja 1951. godine otok Anatahan bio je mjesto neobičnog događaja koji je uključivao Japanku po imenu Kazuko Higa, koja je živjela zajedno s 32 muškarca u razdoblju od sedam godina. Unutar ovog neobičnog okruženja razvila se konvergencija želje i nasilja, jer je prisutnost jedne žene i dva vatrena oružja katalizirala niz tragičnih događaja koji su razotkrili zlokobnije elemente ljudske prirode.

Incident je sada poznat kao “Incident na otoku Queen Anatahan”. Vojna operacija započela je prvim napadom na otok Anatahan. Nakon završetka Prvog svjetskog rata, Japan je preuzeo potpunu kontrolu nad otokom Anatahan. Kasnije je Japan osnovao Naniang Xingfa na ovom otoku. Kako je Drugi svjetski rat odmicao, Japan je provodio strategiju koja je uključivala slanje mladih pojedinaca na otoke razorene sukobima.

  • Godine 1939., 16-godišnja djevojka po imenu Kazuko Higa, porijeklom s Okinawe, pobjegla je od svog brata i uputila se na Marijansko otočje. Nakon boravka na Saipanu, otišla je u Bakan i naposljetku smjestila svoju rezidenciju na Anatahanu, otoku gdje je njezin suprug, Jengi, bio zaposlen u jednoj korporaciji. U dobi od 18 godina s njim je stupila u brak. U ovom novom okruženju, Zhengu je dodijeljena odgovornost nadziranja aktivnosti otprilike 20 lokalnih radnika na plantaži kokosa.

Tijekom nemira Drugog svjetskog rata, Dzhengi i Kazuko potražili su utočište na mirnom otoku Anatahan, mjestu koje je, zbog svoje male veličine, ostalo uglavnom zaštićeno od ratnih nemira. Unatoč tome, njihov miran život naglo je prekinut pojavom Jonglija, još jedne utjecajne osobe na otoku, koji postaje očaran Kazukinom ljepotom. Kako je rat eskalirao i Japan se suočavao sa sve većim izazovima, Sjedinjene Države pokrenule su niz nemilosrdnih napada na teritorije pod japanskom kontrolom, u konačnici proširivši te napade na obale Anatahana.

  • Nakon Zhenglijeve odluke da napusti otok Anatahan, napustio je Kazuko i njezinog dečka u trenutku kada je američka vojska započela zračne napade na otok. Srećom, par je uspio locirati skrovište u koje se on sklonio. Unutar kadence mirnih stanki isprekidanih naglim naletima aktivnosti, njihovo se oslanjanje jedno na drugo pojačalo, što je dovelo do brzog jačanja njihove veze.

Prihvatili su uloge tipične za predani par, zajednički obrađujući zemlju i upravljajući svojim kućanstvom. Dana 12. lipnja 1944. snage Sjedinjenih Država napale su tri japanska ribarska broda, što je dovelo do tragičnog gubitka 31 života na brodu, uključujući 10 japanskih vojnika i 21 ribara. Većinu posade činili su pojedinci u ranim dvadesetima, a najmlađi član imao je tek 16 godina.

  • Izolirani na otoku, shvatili su da njihov opstanak ovisi o očajničkom činu samožrtvovanja, koji je na kraju doveo do njihove smrti zbog gubitka krvi. U svojoj hrabroj borbi protiv gladi prvenstveno su se hranili bananama i papajom. Kako je vrijeme odmicalo, njihova potraga za preživljavanjem postajala je sve hitnija, što ih je naposljetku dovelo do rezidencije Kazuka i Jonglija. Ispunjen radošću pri pogledu na svoje sumještane, ljubazni bračni par srdačno ih je dočekao i pružio im neophodnu pomoć.

**Uvod u katastrofalni događaj**

Početna katastrofa značila je tek početak mnogo veće katastrofe koja će se razviti tijekom sljedećih sedam godina. Shodno tome, Japan, koji je poražen u ratu i predao se 2. rujna 1945., ostao je nesvjestan ove istine na otoku Anatahan, koji je bio izoliran od vanjskih utjecaja. Nakon odlaska većine, mali kontingent ostao je na otoku, sastavljen od 10 vojnika, 21 ribara i bračnog para Kazuko i Jongli.

  • Ovi odlučni pojedinci odlučili su se za život karakteriziran povučenošću, oslanjajući se na svoju snalažljivost za preživljavanje. Stoka koju su držali, uključujući goveda i perad, brzo se pojavila kao osnovni izvor hrane, zbog čega su otočani morali tražiti i loviti vlastitu prehranu. Među 32 muškarca, Kazuko se istaknula kao jedina žena, koja je izazvala posebnu pozornost i pobudila znatiželju svih.

Međutim, njezin emotivni pratitelj pobrinuo se da joj svi prisutni odaju najvišu razinu poštovanja. Jedan član grupe predložio je da bi par trebao razmisliti o braku, odluka koja bi učinkovito raspršila sve dugotrajne fantazije u vezi s mladom Kazuko. Nakon vjenčanja, par se odlučio distancirati od ostalih stanara otoka u potrazi za privatnošću. Posjedovanje oružja daje moć i olakšava uspostavljanje dominacije.

  • U kolovozu 1946. dogodila se značajna transformacija kada su dvije osobe krenule na putovanje u dubine džungle u svrhu sudjelovanja u lovačkoj ekspediciji. Tijekom njihove istrage otkriveni su ostaci američkog zrakoplova, zajedno s više komada vatrenog oružja i pripadajućeg streljiva. Kćeri tih osoba kasnije su preuzele vodstvo i odgovornost, vođene novim ciljem: traženje životnih partnera.

Kazuko je odlučila uzeti obojicu muškaraca za svoje muževe. Kako su napetosti među lokalnim stanovništvom rasle, pojavio se zabrinjavajući niz neobjašnjivih smrtnih slučajeva. U konačnici je postalo očito da su se međuljudski sukobi toliko zaoštrili da su prerasli u nasilje, a kulminiralo je obostranom smrću upletenih. Jonglu je odlučio napustiti ovu specifičnu zajednicu nakon što je prepoznao opasnosti povezane sa ženom koju dijele dva naoružana muškarca.

  • Ipak, dogovor jedne žene s dva muža pokazao se nepraktičnim, što je dovelo do sukoba između dviju zainteresiranih strana. Pobjednik ovog sukoba dobio je isključivi posjed svoje supruge i dva pištolja. Ovaj dirljiv događaj snimila je Kazuko Higa na otoku Anantahan, nakon nesreće u ribolovu na moru koja je odnijela život.

Nakon ove tragedije, lokalni pojedinac po imenu Jongli iskoristio je priliku da povrati ostavljeno vatreno oružje, a pridružio mu se još jedan stanovnik otoka. Naposljetku, potraga za moći i kontrolom na otoku kulminirala je tragičnim završetkom. Samo mjesec dana kasnije, Jongli je doživio sličnu sudbinu, a dvije godine kasnije još jedan vlasnik oružja.

  • Borba za prevlast zahtijevala je znatnu cijenu, rezultirajući gubitkom ukupno devet života i prisiljavajući najvišeg stanovnika otoka da se hitno založi za prekid smrtonosnog sukoba. Nažalost, ova je molba stigla prekasno, jer je nasilje odnijelo još četiri života prije nego što je sukob konačno razriješen. Nakon što su pobjegli s izoliranog otoka, izvorna grupa od 32 osobe smanjila se na samo 16, što je rezultiralo uznemirujućim otkrićem da je jedini izvor opasnosti na otoku, neočekivano, žena.

Kako bi se ublažile eskalirajuće napetosti, postalo je imperativ ukloniti je iz jednadžbe. Slijedom toga, brzo je formuliran plan kako je se riješiti, dok je uplašeni muškarac preuzeo odgovornost da je upozori na neposrednu opasnost. Godine 1951. vješto je izbjegla zarobljavanje uronivši u gustu džunglu, gdje je izdržala nevjerojatna 33 dana. Naposljetku je američki ratni brod otkrio gdje se nalazi, što je omogućilo njezino spašavanje zajedno s nekoliko drugih osoba koje su se nasukale na otoku.

  • Kazuko se u percepciji medija i javnosti nametnula kao vladarica otoka, osvajajući muškarce svojom očaravajućom privlačnošću. Kako je vrijeme odmicalo, Hollywood je prilagodio priču o Kazuko i njezinim fascinantnim vezama s 32 osobe u film. Nažalost, u 49. godini života Kazuko je iznenada prestao zbog teških posljedica bolesti.