Brojne se žene bore s izazovom skidanja kilograma nakon pedesete godine jer je taj proces prilično postupan. Ipak, postoje dobre vijesti – usvajanjem odgovarajuće strategije, postizanje željenih rezultata doista je moguće. Tijekom vremena naša tijela prolaze kroz razne transformacije i prolaze kroz različite faze. Opće je poznato da metabolizam ima tendenciju usporavanja, čineći put mršavljenja dugotrajnijim i izazovnijim.

  • Značajno smanjenje mišićne mase događa se nakon navršene pedesete godine života, pod utjecajem brojnih čimbenika vezanih uz dob koji utječu na mišićnu masu. Ulazak u šesto desetljeće donosi hormonalne promjene koje su posebno uočljive kod žena. S menopauzom dolaze razne promjene koje kompliciraju gubitak težine. Nutricionistica Blanka Karasija nudi nekoliko savjeta za skidanje viška kilograma nakon pedesete. Nutricionisti predlažu potpuno izbacivanje slatkiša i povećanje konzumacije povrća.

Također potiču povećani unos vode, što može pomoći u mršavljenju i smanjiti rizik od dijabetesa tipa 2. Nadalje, savjetuje se smanjenje ili potpuno izbacivanje prerađene hrane, posebice čipsa, peciva i sladoleda. “Nutricionistica objašnjava da mnogima od ovih proizvoda nedostaje kvalitetnih sastojaka i esencijalnih nutrijenata. Bogati su šećerima, bojama i rafiniranim ugljikohidratima, što može pridonijeti debljanju i stvoriti prehrambenu neravnotežu u tijelu.

  • Značaj proteina ističe nutricionistica, ističući kako životinjski izvori nisu jedini izvori. Blanka Karasija preporučuje da se u prehranu uvrste leća, grah, gljive i kruh od cjelovitog zrna pšenice. Ona zaključuje izjavom da uključivanje cjelovitih žitarica u vašu prehranu nudi složene ugljikohidrate i vlakna, što vam može pomoći da ostanete zadovoljni dulje vrijeme. Protein se može dobiti iz biljnih izvora, koji obuhvaćaju mahunarke poput leće, graha, graška i soje, uz sjemenke i orašaste plodove.

Ključno je imati na umu da ovoj hrani nedostaju sve esencijalne aminokiseline; stoga je nužno kombiniranje raznih namirnica. Prema riječima nutricionistice Jovane Srejić Ferluga s portala Lepa i Srećna, preporučuju se sljedeće kombinacije:

Uključivanjem raznih namirnica poput

žitarica i mahunarki,

crnog graha s rižom,

orašastim plodovima i graškom,

leće u kombinaciji s bademima i kruha od cjelovitih žitarica s maslacem od kikirikija, pojedinci mogu poboljšati svoje zdravlje i postići svoje ciljeve mršavljenja, čak i nakon dobi. od pedeset.

BONUS TEKST

Brojne se žene bore s izazovom skidanja kilograma nakon pedesete godine jer je taj proces prilično postupan. Ipak, postoje dobre vijesti – usvajanjem odgovarajuće strategije, postizanje željenih rezultata doista je moguće. Tijekom vremena naša tijela prolaze kroz razne transformacije i prolaze kroz različite faze. Opće je poznato da metabolizam ima tendenciju usporavanja, čineći put mršavljenja dugotrajnijim i izazovnijim.

  • Značajno smanjenje mišićne mase događa se nakon navršene pedesete godine života, pod utjecajem brojnih čimbenika vezanih uz dob koji utječu na mišićnu masu. Ulazak u šesto desetljeće donosi hormonalne promjene koje su posebno uočljive kod žena. S menopauzom dolaze razne promjene koje kompliciraju gubitak težine. Nutricionistica Blanka Karasija nudi nekoliko savjeta za skidanje viška kilograma nakon pedesete.

Nutricionisti predlažu potpuno izbacivanje slatkiša i povećanje konzumacije povrća. Također potiču povećani unos vode, što može pomoći u mršavljenju i smanjiti rizik od dijabetesa tipa 2. Nadalje, savjetuje se smanjenje ili potpuno izbacivanje prerađene hrane, posebice čipsa, peciva i sladoleda. “Nutricionistica objašnjava da mnogima od ovih proizvoda nedostaje kvalitetnih sastojaka i esencijalnih nutrijenata.

  • Bogati su šećerima, bojama i rafiniranim ugljikohidratima, što može pridonijeti debljanju i stvoriti prehrambenu neravnotežu u tijelu. Značaj proteina ističe nutricionistica, ističući kako životinjski izvori nisu jedini izvori. Blanka Karasija preporučuje da se u prehranu uvrste leća, grah, gljive i kruh od cjelovitog zrna pšenice. Ona zaključuje izjavom da uključivanje cjelovitih žitarica u vašu prehranu nudi složene ugljikohidrate i vlakna, što vam može pomoći da ostanete zadovoljni dulje vrijeme.

Protein se može dobiti iz biljnih izvora, koji obuhvaćaju mahunarke poput leće, graha, graška i soje, uz sjemenke i orašaste plodove. Ključno je imati na umu da ovoj hrani nedostaju sve esencijalne aminokiseline; stoga je nužno kombiniranje raznih namirnica.

  • Prema riječima nutricionistice Jovane Srejić Ferluga s portala Lepa i Srećna, preporučuju se sljedeće kombinacije: Uključivanjem raznih namirnica poput žitarica i mahunarki, crnog graha s rižom, orašastim plodovima i graškom, leće u kombinaciji s bademima i kruha od cjelovitih žitarica s maslacem od kikirikija, pojedinci mogu poboljšati svoje zdravlje i postići svoje ciljeve mršavljenja, čak i nakon dobi. od pedeset.