U današnje vrijeme brojne su pjevačice impulzivnim postupcima ugrozile svoju karijeru. S druge strane, postoje i oni koji su se suočili s nesretnim okolnostima i doživjeli potpuni pad u svom profesionalnom životu. Njihov jedini preostali posjed je njihova zbirka pjesama, koja služi kao podsjetnik na njihov prošli uspjeh.

U 1990-ima, Anica Milenković, poznata folk pjevačica podrijetlom iz Srbije, proslavila se svojim iznimnim glazbenim kreacijama kao što su “Na lancu ti ime na lancu”, “Crazy” i “Arrow of Love”. U impresivno kratkom vremenskom razdoblju stekla je ogromnu popularnost i dosljedno nizala hitove na vrhovima ljestvica. Anica Milenković, rođena 5. kolovoza 1978. u Kasidolu kraj Požarevca, trenutno živi u Saint Petersburgu, Florida, u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje nastavlja svoj glazbeni put.

Njeno glazbeno putovanje počelo je u djetinjstvu kada je surađivala s grupom Južni vetar i s nepunih 13 godina snimila svoj debitantski album “Mlade godine mogu sve” na kojem se nalazi izuzetna pjesma “Na lančiću ime tujoe” koju je smatra vrhuncem svoje karijere. Od 1991. do 2007. Milenković je izdao ukupno 12 albuma, među kojima i dvostruku kompilaciju “Divlji vjetar”. Mnogi su pojedinci zaintrigirani njezinim trenutnim boravištem i nastojanjima.

Nakon preseljenja u Sjedinjene Države, odlučila je uzeti privremenu pauzu od očiju javnosti. Unatoč tome, 2012. godine ostvarila je impresivan povratak, osvojivši publiku objavom svog debitantskog hit singla “Iced Lady”. Nadalje, u studenom 2018. oduševila je svoje vjerne obožavatelje predstavivši pjesmu “Don’t talk about him”. Anica Milenković kao majka neizmjerno je ponosna na svoju djecu, kćer Barbaru i sina Filipa.

Milenkovićeva se od malih nogu nametnula kao istaknuta ličnost glazbene industrije Srbije, plijeneći pažnju šire javnosti. Zanimljivo, činilo se da su njezine osobne stvari zaokupljale interes lokalnih tračerskih publikacija više nego njezin neupitni glazbeni talent. Raskid veze njezinih roditelja postao je neprekidni izvor intriga, prijeteći da zasjeni njezinu cvatuću karijeru i postane hrana za tabloidne vijesti. Anica je isprva odlučila živjeti s ocem, pripisujući razvod majci.

Ipak, kako su se dani pretvarali u tjedne, mediji su otkrili da se mlada pjevačica pomirila s majkom, preusmjerivši animozitet prema ocu i navodeći da ju je iskorištavao za financijsku korist. Nadalje, pojavila su se nagađanja o njezinoj ljubavnoj vezi s deset godina starijim kolegom Nedeljkom Bajićem koji je navodno nudio pomoć tijekom natjecanja srpske estrade.

Ipak, i Anica i Nedeljko odlučili su ne potvrditi niti opovrgnuti ta nagađanja. Nakon izlaska njenog albuma “Mađioničar” kružile su glasine o vezi Milenkovićeve sa starijim gospodinom koji je naposljetku preuzeo ulogu njezinog menadžera. Pozornost mainstream medija često je privlačila njihova burna veza. No, čim je Milenković otkrio njegovo financijsko iskorištavanje, odmah je prekinula vezu.

Anica Milenković, koja je nekoliko godina provela u Sjedinjenim Državama, svjedočila je nevjerojatnom usponu do slave u kasnim 1980-ima, čime je svoju pjevačku karijeru podigla do neviđenih visina. Nažalost, pratio ju je niz nesreća, uključujući raskid ljubavne veze i tešku odgovornost odgoja dvoje djece. Unatoč tome što su joj se pružale primamljive prilike, kao što je bavljenje prostitucijom, čvrsto se držala svog moralnog kodeksa i uložila ogromnu predanost kako bi uzdržavala sebe i svoju obitelj.

Čak i suočena s neumoljivom krizom COVID-19, neustrašivo je medijima u zajednici otkrila svoju nepokolebljivu odlučnost da pomogne starijim osobama, pokazujući autentičnu empatiju za njihovu dobrobit i dobrobit vlastite djece. Suočena s teškoćama, uspješno je savladala prepreke i izašla kao pobjednica u svojim dosadašnjim nastojanjima.

Aničina izvanredna sposobnost prevladavanja teških situacija živopisno je prikazana u zadivljujućim slikama koje ističu njezinu iznimnu vještinu, učvršćujući njezino široko priznanje i popularnost diljem Sjedinjenih Država. Anica se profilirala kao iznimno tražena pjevačica za brojna slavljenička okupljanja. Neosporna istina o njezinoj golemoj slavi odjekuje cijelim Sjedinjenim Državama.

Postoji neprestana potražnja za njezinim uslugama u mnoštvu prilika. Nakon svakog očaravajućeg nastupa, ona ljubazno poklanja vrećice prepune zlatnika. Aničina izvanredna postignuća svjedočanstvo su njezine nepopustljive ustrajnosti i nepokolebljive odlučnosti u svladavanju bezbrojnih prepreka. Nitko od njezinih američkih kolega ne može se mjeriti s nevjerojatnim visinama koje je postigla. S obzirom na veliko bogatstvo, nema poticaja da se vrati u Srbiju.