Danas mnogi ljudi pate od različitih kožnih problema, od blagih ekcema do teških problema koji dovode do ozbiljnih psihičkih problema, neugodnosti i društvenog odbacivanja. Neki od glavnih uzroka kožnih bolesti mogu biti stres, depresivne emocije, zagađenje okoliša, hormoni, intolerancija na određene namirnice…

  • Među ostalim, ovo stanje kože može se kontrolirati kombinacijom izbjegavanja stresa, tjelovježbe, pravilnog kretanja itd. ublažiti i otkloniti. Prehrana, redovita detoksikacija, suplementi, kozmeceutika, bilje… koza-624×424 U prirodi se kaže da za svaku bolest postoji biljka koja je liječi, a s obzirom na brojnost biljnih vrsta to je lako postići, samo treba pronaći pravu kombinaciju.

Dugogodišnje iskustvo travara stvorilo je jedinstvene formule koje su dokazano vrlo učinkovite u liječenju ekcema, akni, trovanja bakrom, dermatitisa, osipa, kožnih alergija, psorijaze i drugih stanja koja pogađaju kožu. Ispod je jedan od najučinkovitijih recepata za piće za bilo koju vrstu kožne bolesti! Prirodni dermalni eliksir za sve kožne bolesti Pomiješajte jednake dijelove orahovog lišća, hrastove i vrbove kore, koprive i nevena. Uzmite 3 žličice mješavine i prelijte sa 7 dcl kipuće vode.

  • Nakon 30 minuta poklopiti i procijediti. 3 puta dnevno, piti pola sata prije jela. Da biste vidjeli rezultate, pijte ovaj napitak redovito i dosljedno. Sve sastojke možete skupiti sami ili ih kupiti u ljekarnama, na tržnicama i u trgovinama zdrave hrane. Koja je tajna čaja za sve kožne bolesti? Najvažniji od svih sastojaka ovog čaja su protuupalni i pročišćavajući učinci biljke. Fitoterapija za sve bolesti preporuča korištenje biljaka koje čiste krv, jer one također čiste kožu, ubrzavaju zacjeljivanje i smanjuju rizik od ponovne pojave bolesti.

Sve biljke u ovom čaju popularne su u fitoterapiji, a njihovo ljekovito djelovanje dokazano je stoljetnom tradicijom. Ovaj čaj pomaže u smanjenju iritacije, crvenila, upale, svrbeža i boli. lišće oraha Listovi oraha imaju jaka protuupalna svojstva i tradicionalno se koriste za liječenje kožnih bolesti. Koristi se za liječenje ozbiljnih bakterijskih i gljivičnih infekcija, upala kože, upala probavnog sustava, kao i akni, krvarenja desni, lišajeva i prekomjernog znojenja.

  • Koristi se kao sredstvo za detoksikaciju organizma, jačanje želuca, poboljšanje probave i krvnih zrnaca te suzbijanje čira, grčeva i gnojnih rana. Mlado lišće oraha berite u rano proljeće. kopriva Kopriva je bogat izvor minerala poput kalija, kalcija, željeza, fosfora, magnezija, natrija; vitamina C, B2, B5, K. Sadrži sekretin koji je najbolji stimulans za želudac, crijeva, jetru, gušteraču i žučni mjehur.

Obilno željezo dragocjeno je za stvaranje crvenih krvnih stanica, koje osiguravaju dobru oksigenaciju. Kopriva jača organizam i pročišćava krv. Sadrži kvercetin, snažan antioksidans i antihistaminik koji može smanjiti ozbiljne upale. Sama kopriva može liječiti kožnu bolest urtikariju, kao i druge osipe i alergijske reakcije na koži. Koprivu berite u rano proljeće dok je još mlada. hrastova kora Hrastova kora je bogata taninima koji imaju snažno protuupalno djelovanje u cijelom tijelu.

  • Imaju sposobnost zaustavljanja krvarenja i stezanja tkiva oštećenog raznim ozljedama i infekcijama. Koriste se za liječenje čireva, crvenila, ekcema, proširenih vena. Hrastova kora se skuplja između svibnja i lipnja. Najučinkovitija je kora najmlađih grana i grančica. kora vrbe Kora vrbe prirodni je izvor acetilsalicilne kiseline – aspirina. Vjerojatno ga znate za liječenje glavobolje, au primjeni na koži dobro djeluje u borbi protiv akni, znakova starenja i oslabljenog tonusa kože.

Čaj od vrbe ima protuupalna svojstva. Sadrži polifenole i flavonoide koji imaju protuupalna, antiseptička, antipiretička i imunostimulirajuća svojstva. Kora vrbe potiče znojenje i izlučivanje otrovnih tvari iz organizma te tako pomaže bržem ozdravljenju. Kora vrbe se skuplja u proljeće. neven Neven je nježna biljka s posebnim blagotvornim djelovanjem na kožu.

  • Djeluje stimulativno na jetru i žuč, pročišćava krv i potiče detoksikaciju. Jarka boja cvijeta ukazuje na to da sadrži velike količine beta-karotena, jednog od najvažnijih vitamina za zdravlje kože, zaštitu od štetnog sunčevog zračenja i zdravlje očiju. Berba nevena počinje u svibnju kada procvjetaju prvi cvjetovi i traje do kasne jeseni. Kvaliteta je najbolja kada se bere u kolovozu.