Kada je u pitanju Irfan Mensur on je jedan od poznatijih glumaca u regiji koji je ostvario veliki broj uloga kako u filmovima tako i u serijama koje su snimane na našem području. Jako malo ko zna da je Irfanovo prezime Kurić i da je njegov otac Mensur Kurić koji je potomak begovske porodice dok je njegova majka Nada Wasce bila potomak grofovoske porodice Alaupovića.

Ona sa majčine strane ima hrvatske, mađarske i češke korene dok mu je otac musliman što je puno utecalo na njega tokom 90 tih kada je izbio rat u Jugoslaviji i tada ga je njegov potez da promeni prezime koštao posla a mogao je i da ga košta glave kako je i sam rekao u jednom intervju.

Njegovi su se roditelji razveli i nisu ostali u dobrim odnosima što se odrazlo na kraju na njega, a on je otišao sa svojim ocem i njegovom novom ženom u Novom Sadu i da ne bi uvredio svog oca a ni majku on je tada odlučio da uzme prezime Mensur po očevm imenu. Zahvaljujući maćehi on se odlučio za glumu jer se ona bavila ovim poslom i tako je prvi put sa novim prezimenom polagao prijemni ispit u glumačkoj akademiji.

Kao još jedan razlog zbog koje se odlučio na promenu prezimena je bila i želja da otpočne novu lozu koja će se širiti a sam glumac iza sebe ima čak tri braka kaže i da tri sina Filipa, i Pavla kojima jeste biološki otac dok ima i sina svoje poslednje supruge Srne Lango, Aleksu kojeg smatra svojim. Aleksa je u njegovom domu došao kao jako mali i otišao iz njega kao odrastao čovek i gleda ga kao rođenog sina.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here