Dritan Abazović koji je premier Crne Gore, je rekao da sezona nije sjajna ali da su dosadašnji prihodi na zadovoljavajućem nivou. Zatim je on dodao da se teško može ponoviti sezona kada je Crna Gora bila 45 dana koronafree destinacija, i on se naada sda će pristići veliki broj gostiju u drugoj polovini jula.

Kada je u pitanju glavna sezona ona je bila u malom zakašnjenju to je evidentno ali parametri su takvi da su ukupni prihodi koji su ostvareini na zadovoljjavajućem nivou. Međutim, ako neko misli da može da se ponovno sezona iz prošle godine gde je bio špic neverovatan zato što smo bili jedina otvorena zemlja 45 dana to će teško moći da se realizuje. To stvara veliki pritisak na našu infrastrukturu, rekao je Abazović. “Moramo da znamo da je cena voda na primorju i do četiri evra, a pre godinu i po je bila evro i po. Neke sojenice (male kućice na Adi Bojani) su se izdavale po 50 evra, a sada po 250 evra. Samo treba da budemo realni i pošteni,” rekao je Abazović.

Također, kako je dodao Crna Gora se mora prilagoditi novim trendovima. “Jasno je da bolja i skuplja ponuda ima više gostiju, a ona skromnija je u malo većem problemu. Cene na primorju su kao na Azurnoj obali. To nikada do sada Crna Gora videla nije. Raduje me informacija da dosta turista bira mir, prirodu, bez gužvi, velikih putovanja prema plažama, već biraju da idu u krajeve gdje je čist vazduh i gdje temperature nisu toliko visoke kao na primorju” rekao je on. Također, poručio je da se svi moraju usresrediti kako bi priveli turističku sezonu kraju. Ostatak teksta čitajte ovde.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here