Kako nam zima polako , ali sigurno kuca na vrata , ako je slutiti po najavama prognostičara , pred nama je duga i hladna zima kakvu godinama nismo imali . Naime , prema njihovom mišljenju ovo će da bude najoštrija zima u poslednjih 20 godina , te ćemo na sve to da imamo jako mnogo snega , a što poslednjih godina svakako nije bio slučaj . Naime , oni koji žive u stanu i neće imati neki veliki problem , dok će oni koji žive u kućama itekako da osete haos koji se zove ogrjev.

Samim tim kada kažemo reč haos , misli se na situaciju sa cenama , jer su one drastično skočile , pa je danas na primer tona peleta 500 evra , dok sa druge strane nije nešto mnogo bolja situacija ni sa drvima i ćumurom. Naime , tako se danas nameće pitanje da li je se postalo isplativije grejati na struju ili drva , pa vam mi u nastavku ovog članka donosimo jednu priču koja nam dolazi iz Bosne i Hercegovine , te koja će mnoge od vas da iznenadi.

Naime , reč je o čoveku koji je nastanjen u republici srpskoj , te koji je napravio svoj sopstveni pelet i to sa preradom ambrozije. Dakle , reč je o izvesnom Radetu Vujiću, kod kojeg vreću peleta možete da kupit za 1 evro. “Pelet od ambrozije kojeg proizvodim pomoću postrojenja koje sam osmislio i napravio, košta 30 KM po toni, odnosno 15 eura. To je cena struje i ništa više. Ambrozije, biljke koju svi nastoje iskoreniti ali u tome ne uspevaju, ovde ima na sve strane, i mislim da su mi komšije i više nego zahvalne na sve tome.Dakle, sirovina za moju peć raste ispod prozora po celom polju, na sve strane je ima pa zato nema razloga za brigu, bar iz moje perspektive”, rekao je Rade.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here