Ono što moramo da kažemo jeste kako u mnogim svetskim kulturama, voda jako veliko značenje. Voda prestavlja život, vitalnost, sudbinu i mnoge druge stvari, a svi vole da je vide pa stoga grade baazene, fontane, slapove i drugi vid dekoracija sa vodom. Ali jako često zaboravljamo koliko je opasna i moćna ta voda kojj se stalno divimo.

Međutim, okeani znaju da budu jako nemilosrdni kad su oluje u pitanju, a mnogi razvijeni ljudski brodovi su žrtve raznih mora u svetu. Okeani i mora su čak dom mnogim lepim li i opasnim ribama i drugim morskim životinjama koje je teško videti, pa zato misteriozni teren mornarima i kupačima. Mi vam danas donosimo vest sa Havaja gde je okean pokazao svoju razornu moć tako što je zamalo pretvorio venčanje kraj mora u totalnu noćnu moru za sve prisutne. Naime, u jednom klubu pored ora gosti venčanja su gledali formiranje vala u daljini i divili mu se dok nije došao blizu.

Na svu sreću ljudi su pobegli na vreme i jedina šteta koja je učinjena je materijalna svi su komentaisali kako je val uništio svadbenu tortu. Ta je svadba ipak prošla bez tragedije a stručnjaci su rekli da je ovaj posve neočekiva i da se radi o talalsu koji je zalutao.

U nedelju je počela tropska oluja kod meksičke obale, ali je jedan talas odatle krenuo da pogađa Havaje i postoje snimci gdje se zabijaju u dvospratne kuće kraj plaže. U ovakvim situacijama talasi znaju biti baš visoki – čak četiri do sedam metara, i sva je sreća što nije bilo poginulih. Šta vi mislite o ovome?

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here