Za danas jedna jako zanimljiva priča a radi se o snimku dva konja koji je nastao u julu mesecu u SAD koji je izazvao veliku ludnicu na društvenim mrežama jer pokazuje nešto jako čunod. Naime, na viralnom video autorke Keli Rodžers vidi se da životinje naizgled hodaju po vodi ili bukvalno stoje na površini reke Salt river u Nacionalnom parku tono u Arizoni.

Keli je uživala u prirodi sa svoja dva unuka, veslajući rekom, a kada su naišli na dva konja koja su bila u plićaku. Ona je naravno morlaa da ih snimi, iako u tom trenuku nije primetila ništa što prkosi, zakonima fizike. Međutim, kada je pogledala snimka, bila je zatečena videvši kako konji graciozno lebde po površini vode. Snimak možete da pogledate ovde.

Zbunjneom snimkom, Rodžers je podelila optičkiu uluziju na društvenim mrežama i čekjala odgovore svojih prijatelja, klip je navodno imao više od 10 miliona pregleda na Tik Toku pre nego što je obrisan. Odmah su neki gledaoci pretpostavili o čemu se radi deluje da je većina bila poptuno zbunjena pokušavajuči da shbate zašto deluje da konji imaju supeermoći.

Na kraju je postignut konsenzus da su konji verovatno samo stajali na polupotopljenom splavu ili velikoj i ravnoj plutajućoj površini. Također, bilo je i komentara u kojima je objašnjeno da je do iluzije došlo zato što su konji bili u plitkom delu reke, dok su Rodžers i njena proodica bili na sredini i vukla ih je struja. Pa se tada kod onih koji gledaju snimak stvara utisak da kamera stoji u mestu što nije bio slučaj jer se ona takđer spuštalasa čamcem. “To stvara iluziju da su oni [konji] bili ti koji su plutali ili se spuštali niz reku, a ne mi”, rekla je Rodžers za lokalni portal Kenedi njuz nakon što je njen video postao viralan.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here