Zvanično je leto počelo i možemo se radovati većinom lepim danima i uživanju. Priroda se u potpunosti probudila i sada viđamo mnogo životinja koje preko zime ne bismo mogli ali neke od njih i nisu baš poželjne, a najomrraženija životinja koja se javlja sad u topliije vreme je zmija i to širom sveta.

Nama nije nikako neobično sresti zmije u ruralnim delovima gde se vole zavlačiti kada primete da postooji mogućnost da će tu biti glodara koje one inače jedu. Srećom po nas, južnoslavenske drržave nemaju toliko otrovnih zmija kao u ostalim delovima sveta i stoga se ne moramo previše brinuti.

Danas vam donosimo situaciju iz Australije gde se dogodio okršaj između zmije i neuobičajenog predatora. Znamo da svi Australija obiluje kojekakvim opasnim žitovinjam i da je to norma tamo, tako a vas ova priča ne bi trebala puno začuditi. Jedan zmijalovac po imenu Jamie Chapel je po pozivu došao da ukloni zmiju iz dvorišta i imao je šta da vidi. Jedan je žena u bašti primetila tajpana, treću najotrvoniju zmiju na planeti, i odlučila je da pozove službu za uklanjanje zmija. Kad j Jamie došao vvelika žaba je skoro u poputnosti progutala zmiju kako možete videti na slikama unatoč brojnim ujedima.

Ono što se nije očekivalo jeste da će žaba preživeti ovaj okršaj, ali zmija je definitivno tu bila žrtva. kako ej Chapel otkro žabe su svaštojedi i pojsti će bilo šta uključujući i zmije, a jednom prilikom kaže da je video žabu kako jede škorpiona tako da ga ovaj prizor nije iznenadio plaho.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here