Kako smo došli do informacije, dva komarca su pomogla policijskim istražiteljima u kineskoj provinciji Fudžijan da uhvate misterioznog provalika. Ovo izgleda kao nekakav zaplet epizode CSI ali ovo se zaista dogodilo. Nakon što su ga ugrizli i popili krv komarci su korišćeni u DNK testiranju da bi pronašli provalnika. Ova se provala desila 11 juna u Fudžouu provinciji Fuđijam na jugoistoku Kine, lopov je provalio u stambeni kompleks oko 13 časova.

Ova je lopov uspeo da ukrade nekoliko vrednih predmeta, a navodi se u izveštaju koji je objavio na svom nalogu. Vrata su bila zatvorena iznutra kada je policija stigla a otkrili s da je lopov ušao u stan sa balkona. Nakon provale, on je skuvao sebi jaja i rezance pre no što je prespavao, a koristio i ćebe u spavaćoj sobi vlasnika i zapalio kalemove protiv komaraca. Policija je na zidu dnevne sobe pronašla dva komaca i mrlje od krvi, a ubrzo su došli do zaključa da je provalnik ostavio dve mrlje od krvi jer je stan bio sveže okrečen te su odlučili da krv testiraju na DNK.

Zatim je policija uzela uzorke krvi sa zida a zatim ih je poslala na DNK testianje. DNK se tačno poklapao sa uzorkom poznatog kriminalca po prezimenu Čai, koji je posle priveden 30 juna. Nakon što je ispitan on je priznao krivicu da je provalio i da još četiri provale učinio, prenosi kineski portal. Mnogi su komentarisali post i bili šokitani, ali im je bilo i zabavno to što su dva komarca služila kao primarni dokaz u slučaju i bili su iznenađeni koliko je lopov bio nemaran prema svom provalničkom “poslu”.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here