Svetski mediji opisuju kao nivo ekstravaganicije ,koji bi posramio i jednog cara to jeste “ribarsku kolibu”, uksuznu rusku daču koju povezuju sa liderom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, a sam predsednik negira da je koristi. Navodno u njoj se nalaze bidei koji koštaju po 10.000 evra i tuševi koji su plaćeni 4.300 evra svaki dan. U dači su poodovi od lukszno mermera vrednog više od 100.000 evra a tu je i unutrašnji bazen sa dekorativnim vodopadom koji se sliva sa prvog sprata.

Također, nije se štedelo a to je prema procurelim pričama sao “baštenska kuća”. Tako je pre šest godina ruski tv kanal Doožd svaki dan izveštavao o objektu koji su arhitekte skromno nazvali, ribarska koliba. Objekat je smešten duboko u šumi regiona Karelija na severu rusije a mnogi lokalci su ga nazivali Putinova dača, odnosno vikendica. Dok analiza britankske vlade pokazuje da je Vvladimir Putin zvanično prijavio samo da ima mali stan koji se nalazi u Sankt Peterburugu, dva auta iz sovjetske ere iz 50 ih, prikolicu i malu gaaražu, kao i predsedničku platu od oko 105.000 evra godišnje. Također, ova pomenuta tv kuća je objavila da je ribarska koliba mesto gde Putin može reći beži od stresa kojeg ima u Kremlju.

Radi se o dve uće, a jedna ima krov sa travoom i heliodrom, sa futurističkim drvenim i staklenim detaljima. “Koliba” je unutra opremljena sa bež sofama i zelenim foteljaama. Međutim, danas nakon curenja hiljada mejlova koje su poslalde dve građevinske kompanije do kojih su došli Projekt za izveštavanje o organizovanom kriminalu i korupciji (OCCRP) i novinski sajt na ruskom jeziku Meduza, pojavila se “spektakularnija slika” kompleksa luksuznih nekretnina koje se razvijaju oko ribarske kolibe. oSTATAK čitajte ovde. 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here