Naime , kada je reč o navikama koje ljudi imaju ili steknu kroz život , mnogo ih je svakako , a jedna opd njih koja je zasigurno zastupljena kod 90 odsto stanovništva jeste da se čim ujutru ustane popije šolja kafe, te je upravo ta navika tema brojnih rasprava , jer niakko ne možete d abudete sigurni da li je to ispravno ili ne. Zato je Olivia Hedland, nutricionistkinja, putem svog Tik Tok-a, konačno razrešila sve dileme, a njen video je pogledalo više od 582 hiljade ljudi, a preko 20 hiljada je lajkovalo.

Dakle , ona ističe da kofein može da izazove mnoge promene i probleme u crevima , ali i sa hormonima , a kafa sa druge strane zbog svoje kiselosti može da izazove osećaj težine u želucu ,a zbog čega je telo još više pod stresom , a svakako i remeti hormone. “Ako prvo popijete kafu na prazan želudac, petljate sa svojim hormonima. Kafa ne samo da je kisela, pa je ujutro teška za naš želudac, nego doslovno uzrokuje da naše telo dođe u stanje reakcije na stres kako bi izbacilo kortizol, što nas dovede u neku vrstu borbe ili bega”, ispričala je u videu.

@liv.ingwell

#stitch with @liv.ingwell PT 2, the differences I’ve noticed #gutheath #guthealthtips #healthtips #coffeetiktok #coffeetalk

♬ original sound – Olivia Hedlund

Međutim , neosporna je činjenica da kafa uzrokuje i onaj stvarno dobar osećaj , međutim , taj osećaj može lođe da utiče na vaše telo. “Pila sam više šoljica kafe na prazan želudac, osećala sam se kao da sam na vrhu sveta, a onda bih imala hrpu hormonskih akni i pitala se zašto. To je zato što je vaše telo pod stresom”, otkrila je ona, prenosi Index.hr.Ako nikako ne možete da se odreknete jutarnje kafe, nutricionistkinja kaže da je najbolje da pojedete nešto pre toga, poput sirovih mlečnih proizvoda, jaja, bobičastog voća, jabuke ili kruške.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here