Latifah, koja zarađuje mnogo novca od svog rada, bila je jedna od rijetkih pjevačica koja je dobila priliku igrati ulogu Tite. Jedna od najpopularnijih pevačica u bivšoj Jugoslaviji, divili su joj se mnogi zbog lepote i glasa, uključujući i Josipa Broza Tita. Peva za poznate i cenjene ličnosti i ima priliku da sarađuje sa njima. Iznenada se odlučila za bavljenje muzikom nakon što je u Sarajevu upoznala poznatu pjevačicu Divnu Kostić, koja ju je ohrabrila da se bavi muzikom i ubrzo se njen talenat počeo prepoznavati.

 

“Ona me je povukla da pevam. Punih 30 godina sam pevala i živela po hotelima. Nema grada u bivšoj Jugi u kom nisam nastupala. Pevala sam i u Trstu, onu staru ‘Sejdefu majka buđaše’. Kakvo je to bilo vreme, kakvi ljudi. Ovo je danas sve je… Kakva muzika, takva i država”, govorila je Nafija. “Pevala sam Titu i Žarku, Titovom sinu. Napravio je skandal.Došla policija i pokupila ga”, govorila je Nafija i dodala da ju je pratio bezbroj puta muzičar Ismet Alajbegović Šerbo.

 

Od tada je uživala u uspješnoj karijeri, nastupajući pred publikom širom svijeta. I ne igra ni za koga. Bez obzira koliko novca zaradi u svojoj karijeri, ona završi u bedi. Posljednje dane provela je u skučenoj, oskudnoj sobi u izbjegličkom naselju Rudeš, sastavljajući kraj s krajem prodajući rabljenu odjeću na ulici.

 

 

“Da nisam bila pametna i nastupala preko beogradske ‘Estrade’, danas ne bih imala ni za hleb i vodu”, pričala je pevačica.Latifa Kujović Nafija umrla je 2015. godine u 72. godini života. Sahranjena je na muslimanskom groblju u Jasikovcu u Crnoj Gori.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here