Verujemo da nikome ne postoji ništa tako odvarno kao što je ubrati svežu jabuku ili šaku trešanja, pa zagristi ih i onda zagristi i crva. Crvi u voću su čest problem ali odakle dolaze voćni crvi, da li ste se kada pitali?

U pitanju su slične ličinke voćnih muva, ako želite naučiti kako sprečiti voćne crve došli ste na pravo mesto, nastavite da čitate informacije o voćnim crvima i naučite kako da sprečite taj “fuj” kada zagrizete sveže voće. Postoje nekoliko vrsta voćnih muva koje polažu jaja u plodove, a dve najčešće nađene u kućnim vrtovima su crvi jabuke i crvi voćne mušice.

Jabučni crvi potomstvo su muve koja je nešto manja od obične kućne muve, a odrasli su crni sa žutim nogama, ukrštenim trkama na krilima i žutim prugastim stomakom. Jaja polažu ne samo u jabuke, već i u borovnice, trešnje, kruške i šljive. Rezultirajuće ličinke voćnih muva bele su do žućkaste boje i imaju oko 0,6 inča, a budući da su tako mali, često ostanu neotkriveni dok voće ne izgrize … fuj. Prohladni izvori podstiču uslove pogodne za crve u plodu.

Dok voćne mušice trešnje izgledaju poput malih uobičajenih mušica sa pregrađenim krilima, a mladići su žućkasto beli, sa dve tamne udice za usta, ali bez nogu. Hrane se ne samo trešnjama, već i drvećem krušaka i bresaka, ostavljajući plod premalim i iskrivljenim. Pogođene trešnje ponekad će prerano pasti, a crvi se hrane hranjenjem trule pulpe. ostatak teksta čitajte na ovom linku ovde. 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here