Preporučljivo je izbjegavati određene namirnice kao što su pomfrit i hrenovke zbog upotrebe mesa niske kvalitete i opasnih komponenti. Vrijedno je napomenuti da mikrovalne pećnice, unatoč tome što su zabranjene u brojnim zemljama zbog potencijala stvaranja zračenja i kancerogenih tvari, još uvijek naširoko koristi većina pojedinaca.

  • Slično tome, mnogi se ljudi odlučuju za kupovne juhe zbog njihove praktičnosti, no važno je znati da ti proizvodi često sadrže štetne sastojke koji mogu štetno utjecati na ljudsko zdravlje. Među raznovrsnom prerađenom hranom dostupnom u trgovinama, poput juha, kobasica, hrenovki i čipsa, česta je prisutnost štetnih tvari koje predstavljaju ozbiljnu prijetnju našem blagostanju.

Jedna takva tvar je kalijev glutamat, poznat i kao E621, koji se povezuje sa štetnim učincima na mozak, srce i cjelokupno zdravlje. Ovaj bijeli konzervans, kalijev glutamat, intenzivno se koristi u širokom rasponu prehrambenih proizvoda. Kako biste osigurali zdrav i produljen životni vijek, preporučljivo je kloniti se sljedećih nezdravih namirnica: Pogladiti Pašteta, delicija od najjeftinijeg, najnekvalitetnijeg mesa, jedinstven je izazov. U to ne ide samo meso; glava je puna kože, kostiju, kopita i hrskavice.

  • Da stvar bude gora, više od polovice umaka sastoji se od vode, zajedno s masnoćom, kožicom, škrobom i mješavinom začina. Ne zaboravimo ni na emulgatore i druge kemikalije kojih u nekim vrstama mesa može biti i do 30%. Sve su paštete jako zasoljene, a ta slanost može biti štetnija za naše zdravlje od kupovnih verzija. Međutim, ne bojte se! Ne morate se zauvijek opraštati od svog voljenog umaka. Pripremajući ga u udobnosti vlastitog doma, imat ćete potpunu kontrolu nad onim što ulazi u njega.

margarin Margarin, omiljeni alternativni namaz, proizvodi se ekstrakcijom biljnog ulja iz suncokreta kemijskim procesima. Nažalost, visoke temperature uključene u preradu ulja eliminiraju korisne vitamine i antioksidanse koji se prirodno nalaze u ovim uljima, što rezultira stvaranjem štetnih slobodnih radikala koji potencijalno mogu naštetiti našim stanicama i povećati vjerojatnost raka.

  • Štoviše, ova su ulja sama po sebi nezdrava. Da stvar bude još gora, uvođenje dodatnih kemikalija pretvara margarin u kruti oblik, što predstavlja značajne rizike za našu dobrobit. Upravo je zato maslac, umjesto margarina, preferirani izbor za mazanje kruha. Dijelovi sira se slažu na tanke ploške. Važno je napomenuti da ova posebna vrsta sira nije izrađena samo od čistog sira; ova činjenica bi trebala biti jasna. Umjesto toga, stvara se korištenjem zaostalih tvari dobivenih u procesu proizvodnje sira.

Sastav ovog sira sastoji se od samo 50% pravog sira, dok ostale komponente uključuju vodu, masnoću, emulgatore i umjetna bojila, a sve to se koristi za poboljšanje vizualne privlačnosti proizvoda. Dodatno, bitno je spomenuti da ovaj sir ima dvostruko veći udio soli od onog u običnom siru. Nadalje, vrijedi napomenuti da ovaj sir sadrži veću količinu masti u odnosu na bilo koji drugi mliječni proizvod.

  • Kokice Među popisom izrazito štetnih namirnica su i kokice za mikrovalnu pećnicu, za razliku od konvencionalne varijacije na ploči za kuhanje. To je zbog prisutnosti kemijskog spoja koji je znanstveno povezan s povećanom osjetljivošću na rak, smanjenjem plodnosti i poremećajem bubrežne aktivnosti. Brojne marke kokica za mikrovalnu sadrže sintetičke arome, transmasnoće i kemijske dodatke koji mogu izazvati glavobolju i mučninu.

Stručnjaci s područja prehrane preporučuju ljubiteljima kokica da se odluče za tradicionalni način pripreme. Popularna namirnica, hrenovke su omiljeni izbor među mnogima. Nokti, koža, papci, crijeva, vene, hrskavica i meso koji su bili u najžalosnijem stanju potpuno su transformirani.

Poznatu hrenovku sastavljenu od soje, škroba, začina, vode, obilne količine soli, konzervansa, boje za ruž i ekstrakta paprike, zbog utjecaja tih sastojaka na organizam, treba potpuno zanemariti. Srećom, postoji alternativa u obliku domaćih kobasica.