Za danas u nastavku ovog članka se bavimo sa domaćim biznisima koji se mogu raditi a da se ipak zaradi neka lepa cifra. Ali, mladi jednostavno ne žele da rade, a pogotov kada su u pitanju teži poslovi, a da se može napraviti neki biznis i zaraditi nešto od toga, uvek može. Pa su tako svi bili u velikom čudu kada su domaći mediji pisali o jednom čoveku iz okoline Niša koji svake godine u proleće i jesen zaradi jako solidne cifre, bez imalo truda.

Ovaj čovek posle svake kiše uzima po dve kante, silazi u livade ispod svoje kuće i “bere puževe”. Kako je rekao, ima čovek iz Kragujevca koji isti taj dan kupi od njega puževe koje on odmah prodaje u Italiju. Oni se prodaju po jako visokim cenama u italijanskim restorinama, gde im je cena više nego velika. Pa tako čovek nekada za jedan da može da zaradi i čistih 100 evra.

Ali, da se i od domaćih poslova na selu može da živi itekako pokazuje nam slučaj Radosava Markovića koji ej iz sela Ražani pored Kosjerića. On je jedan od najorginalnijih poljoprivrednika, ne samo u Srbiji, nego na celom Balknau. On uzgaja kalifornijske gliste koje proizvode nakvalitetniji humus koji je itekako jako tražen kod poljoprivrednika. Tako dok njegove komšije vode brigu o kravama i ovcama, Radosavsate i sate provodi u glistenjakum, a on je jedan dan video na jednoj emisiji kako one daju najkvalitetniji humus, pa je krenuo i on sa ovim poslom. On je sa komšijom otišao u Brčko, gde je kupio 100 legala kalifornijskih glisti, a one dnevno mogu da proizvedu do 350 litara organskog humusa.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here