Opšte je poznato da se slučajevi nasilja u porodici i dalje dešavaju u našoj zajednici, često bez našeg znanja. Baš sinoć su kružile glasine o svađi između A.K., ugledne urednice na RTS-u, i njenog vanbračnog supruga. Nezvanični izveštaji sugerišu da su obe strane tokom svađe fizički povređene.

Lokalni mediji navode da je ljubomora možda bila osnovni uzrok spora. Izvor blizak paru otkrio je da je A.K. pokrenula svađu zbog sumnje u nevjeru njenog partnera sa nekim koga su oboje poznavali. Republički list dalje navodi da je tuča proistekla iz nerešenih stvari u srcu. Nažalost, ovakve pojave, nažalost, nisu retke u Srbiji i okruženju.

Muškarac po imenu A.R., star 57 godina, nastanjen u Stublinu kod Obrenovca, našao se juče u kandžama zakona zbog nesrećnog incidenta nasilja u porodici. Ovaj uznemirujući događaj odigrao se nakon žestoke svađe sa njegovom bivšom suprugom, identifikovanom kao V.J. U naletu bijesa, osumnjičeni je drsko pribjegao fizičkoj agresiji, zadajući silovite udarce po tijelu žene. Shodno tome, zadobila je lakše tjelesne ozljede kao rezultat ovog djela za osudu. U svjetlu ovog uznemirujućeg incidenta, Ministarstvo unutrašnjih poslova iskreno apeluje na sve građane da ostanu na oprezu i prijave svaki slučaj nasilja u porodici.

Prepoznajući hitnost slučaja, uspostavili su dvije posebne telefonske linije – 0800 100 600 i 192 – koje rade 24 sata dnevno. Ovi neprocjenjivi resursi su lako dostupni za pružanje pomoći i podrške, osiguravajući da niko ne mora patiti u tišini. Imperativ je da se kao društvo jedinstveno borimo protiv ovakvih gnusnih djela i aktivno doprinosimo iskorenjivanju nasilja u porodici. Govorenjem i prijavljivanjem svih slučajeva kojima svjedočimo ili o kojima čujemo, možemo zajednički raditi na stvaranju sigurnijeg okruženja za sve pojedince pogođene ovim gnusnim zločinom.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here