Danas se bavimo sa jednom jako zanimljivom temom koja će se sigurno svideti mlađoj populaciji, ali i onim nešto starijim, kojima sigurno treba mir kada dođu sa posla i da pobegnu od gradske gužve. Naime, još uperiodu totalnog lokdauna, u celoj regji je krneula prava pomama za kućama ili vikendicama na selu.

Davale su se poslednje pare da se kupi komadić zemlje i napravi bart letnja kuhinja ako ništa drugo. Međutim, oni koji su već imali nešto na selu da nas to mogu da prodaju za tri puta više novca. U poslednje vreme se u Srbiji u jako velikom trendu postala montažna kuća, koja se može kupiti za samo 6.000 evra a površine je 40 kvadrata.

Pored novca jedino što vam je potrebno jeste da imate manji plac i građevinsku dozvolu i to je to. Izgradnja i montaža ovakvih uća koja dolaze u elementima koji su već ranije urađene od visokog kvalitetnog materijala, to može najduže da potraje do mesec dana. Ono šot je jako interesantno jeste to da je rok izdržljivosti i kvalitete same kuće ide čak do 100 godina.

Jako su jeftinije od domaćih tradicionalnih kuća i to čak za 40 do 60 posto puno su toplije i jako brzo useljive. Cena kvadrata kreće se od 150 evra do oko 500 evra a vrednost varira od niza faktora koje svakako trebaju da se uzmu u obzir. U ponudi imamo dva tipa gradnje: siva gradnja i ključ u ruke. Siva gradnja ne uključuje postavljanje vodovodnih i elektro instalacija je puno jevtinija, i košta od 150-220 po kvadratu.- Potreban je i elaborat o energetskoj efikasnosti i sa dozvolom mogu da počnu radovi.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here