Danas u nastavku ovog članka pišemo o vremenskim prilikama oje nas očekuju u narednom periodu . Svi smo svedoci da je leto po svemu sudeći jako brzo došlo u naše predele, a leko kalendarski još uvek nije stiglo na naša područja. naime u poslednih par dana imali smo tropske temeprature na većini Balkanskih područja a dok su kupališta i bazeni su radili prekovremeno.

Pa tako samim time i posete morskim destinacijama su itekako pojačane ovih nekoliko dana , a ako vas ineteruje šta nam sledi u vikednu pred nama, onda ostanite i dalje uz nad. Kako meteorolozi najavljuju temperature koje će da idu do 30 stepeni celzijusa. Nedeljkko Todorović je poznati meteorlog iz Srbije koji je najavio da nas očeukje manje tolo leto nego prošle godine, akda su u pitanju dani koji prelaze 35 stepeni.

“Ekstremno toplih dana sa preko 35 stepeni, prošle godine je u Beogradu bilo 19, a prosek je inače pet. Biće ih i ove godine, ali manje nego lane, sa manje ekstremno toplim danima”, rekao je on za RTS. Također, oglasio se i Marko Ćulibrk koji je na svojoj fejsbuk stranici napisao sledeče: ”Promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.Od sredine dana na severu suvo, sa dužim periodima sunčanog vremena. Vetar slab i umeren, severnih pravaca. Najniža temperatura od 12 do 18, a najviša od 26 do 29 stepeni. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 90%.” Kada je u pitanju vikend po njegivm rečima nas očekuje slično vreme koa i prošlog.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here