Ljupka Dimitrovska bila je veliko ime zabavne muzike i šlagera, slavna hrvatsko makedonska pevačica rođena je 25 jula 1946 godine u Skoplju. 60 tih godina je u potrazi za uspehom i ostvarivanjem svoga sna, stigla iz Makedonije u Zagreb a sami vrhuac popularnosti je doživela sedamdeseih i osamdesetih godina prošlog veka.

Svog prvi album, supruga pokojnog kompozitora Nikice Kalogjere je izdala 1975 godine, a taj album je označio početak njene duge i uspešne karijere ispunjene hitovima. Većinu tih hitova napisao je upravo Nikica, za kojeg se udala 1968 godine. Ona je bila obožavana na području bivše Jugoslavije, ali i širom Evrope naravno, njeno ime bilo je dobro poznato u Nemačkoj, Čehoslovačkoj, Grčkoj, Francuskoj.. Iako je ona rođena u Skoplju, do kraja života je i radila u Zagrebu a sa suprugom Nikicom Kalogjerom provela je čitav život, i njihova ljubav je trajala je od rane mladosti, pa do njegove smrti 2006 godine.

Ljupku je teško pogodio njegov odlalzak a sa gubitkom svoje najveće ljubavi teško se nosila. Međutim, nesreća nije došla sama, pa su Ljupku ubrzo zadesili novi životni udarci, a za samo dva meseca, nakon smrti supruga izgubila je majku a zatim i sestru. Najveću tugu, tešku bol zbog velikih gubitaka i svoje probleme do samog kraja je vešto skrivala iza osmeha. Potom je legendarna pevačica obolela 2016 godine, teškok je obolela a ubrzo nakon teške dijagnoze izgubila je bitku. Ljupka je preminula 3 oktobra 2016 godine u Zagrebu a na večni počinak ispraćena je u krugu najbližih članova porodice. Koje je vaše mišljenje o svemu i o Ljupki?

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here