Vest o smrti velikog glumca Žarka Rauševića šokirala je ceo region, a poznato je da je legendarni umetnik, pored izuzetnog glumačkog umeća, sticajem okolnosti vodio  i veoma  buran život. Incident od 31. jula 1993. preokrenuo je njegov život kada je, nakon što ga je napala grupa huligana, uzeo stvari u svoje ruke, upucavši i ubio dvoje ljudi, a jednog od napadača teško ranio.

 

 

 

Prvobitno je osuđen na 15 godina zatvora zbog prekoračenja neophodne odbrane, koja mu je preinačena nakon četiri i po godine provedene u zatvorima Spuž i Zabela. Taj period je detaljno opisao u “Svešteniku idiotu”, četvrtom tomu serije “Dnevnik zatvorenika”, i ispričao priču o tome kako je upoznao Željka. Pomagao mu je Ražnatović Arkan. Naime, kada je tek izašao iz zatvora, pokojni glumac Dragan Nikolić i njegovi bliski prijatelji odveli su ga na stadion “Obilica”, koji je tada pripadao Ražnatoviću.

 

 

 

Pored njih je sedela Arkanova supruga Svetlana Ceca Ražnatović. Kako piše Raušević, Gaga mu je željela pomoći da napusti zemlju u vrijeme kada su tenzije oko njegovog izricanja i puštanja na slobodu još uvijek bile visoke. Citiramo odlomak iz knjige “The Idiot Priest” koji su citirali mediji: “Kasnije stadion ‘Obilica’. Imali smo ručak ‘Dečiji užitak’ – velika gomila pohovanog telećeg odreska i pirea. Prijatna atmosfera. Limunada i voda. Pitao sam Cecu (Ražnatović) njeno zadovoljstvo snimanjem Koštane sa Stojanom Stojčićem . – Ahh… – Dao je neki nejasan komentar. Željko (Ražnatović – Arkan) se ubacio: – Ma, ništa! Gaga je nekako uspela da konobaru iscedi votku iz ruke kako ne bi džentlmenski videla Sisin dekolte. Nakon nekog vremena Željko me je poveo u šetnju po polju. – Da li ste znali da me je jedan majmun pitao da li stadion nosi ime glumca Miloša Obilića? Kako izgleda Obilić? Brate, ko si ti? Morate ga zadržati! To smo mi! Srbi! Da se pojede svaka vrana koju je vetar doneo, Srbija ne bi bila šaka pirinča! ah? – zagrli me.