Deo oko Aranđelovca ljudi neretko nazivaju i srpskom Toskanom, oni kažu sve što se na ovom tlu posadi dobro i rodi ali da je na jednom stablu rodilo sve različite vrste voća to još nije viđeno. Tako su dva dečaka koja su u selu Banja koje se nalazi u blizini Aranđelovca otišli do voćnjaka da naberu kajsije, oni su se jako iznenadili kad su na drvetu kajsije videli ukusne, krupne i sočne šljive.

Za medije je jedan od dečaka Đorđe ispričao kako voli da ode u dedov voćnjak i diretkno sa stable bere kajsije koje su neprskane i sa braom Nikolom je i taj dan krenuo u voćnjak i obojica su ostali u velikom čudu kada su na stablu kajsije ugledali šljive. Dečaci su se odmah vratili kući i ispričali baki da na jednom drvetu rastu dve vrste voća u šta ni ona nije mogla da veruje.

Njen muž je pre šest gfodina posadio kajsije i ove godine su one rodila ali nije niko primetio da se na jednom drvetu nalazi grana i šljive. Ona je u prvom momentu mislila da se njeni unuci šale sa njom ali kada je otišla u voćnjak uverila se da celo vreme govore istinu.

Ova se pojava može da objasni kako kažu stručnjaci mada je retka stvar u kalemljenju. Ovo se dešava na podlogama na kojima se mogu kalemiti različite vrste voća i tada može doći do slučajnog rađanja dvie vrste voćaka na jednom stablu. Šta vi mislite o ovome? Pišite nam u komentar mišljenja.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here